Любопитна вест от Благоевград: Пирин прати 17-годишния халф Васил Христов в Торино


Любопитна вест от Благоевград: Пирин прати 17-годишния халф Васил Христов в Торино
Снимка: Getty Images

1362 0

Ръководството на Пирин Благоевград съобщи, че юношата на клуба Васил Христов е отишъл под наем в елитния италианския Торино!

17-годишният офанзивен халф ще се присъедини към юношите на "биковете" до 19 години, а в договора му присъства и клауза за откупуване на правата.

От Благоевград констатират, че "трансферът на Христов в отбор от ранга на Торино е поредното доказателство за отличното взаимодействие между Школата и представителния отбор, и напомня за дългогодишната традиция, свързана с налагането и развитието на млади футболисти, която Пирин ще продължи да следва и за в бъдеще".

Ето какво гласи цялата публикация на Пирин:

"Юношата на Пирин Васил Христов премина в тима от италианската Серия А Торино. Сделката включва отдаване под наем до края на настоящия сезон с опция за закупуване. Офанзивният полузащитник ще се присъедини към младежката формация на „биковете“ до 19 години (т.нар. примавера).

ФК Пирин изразява специални благодарности за положените усилия по осъществяването на сделката на футболните агенти Петьо Костадинов и Цветан Тасев и на техните партньори в Италия.

Торино е седемкратен шампион на Италия, пет пъти носител на купата на страната и е един от най-популярните отбори на Апенините.

17-годишният офанзивен полузащитник дебютира за „орлетата“ в Първа лига в последния кръг на миналия сезон, когато влезе като резерва в двубоя срещу Ботев (Враца), а няколко минути по-късно успя и да се разпише.

Трансферът на Христов в отбор от ранга на Торино е поредното доказателство за отличното взаимодействие между Школата и представителния отбор, и напомня за дългогодишната традиция, свързана с налагането и развитието на млади футболисти, която Пирин ще продължи да следва и за в бъдеще. Пожелаваме на Васил Христов много здраве и успехи!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Официално: Арда Кърджали привлече бившия съотборник на Килиан Мбапе Шано Бокулда

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички