Любо Пенев отива на среща с Путин


Любо Пенев отива на среща с Путин
Снимка: БГНЕС

1371 0

Любо Пенев получи покана за среща с президента на Русия Владимир Путин, съобщава вестник "Преса". ФИФА планира да събере на семинар селекционера на България и 53-мата му колеги от зона "Европа". Срещата е насрочена за 16 и 17 септември в Санкт Петербург, а една от идеите е да се засвидетелства уважение към Германия за световната титла на мондиала в Бразилия.

Подобна среща ще организират и за треньорите от другите континенти. Те ще се проведат в Панама, Кайро и Куала Лумпур.

Путин също е заявил участие в събитието. Държавният глава дори е включил в програмата обща снимка с всички треньори. Тя е насрочена за 16 септември от 10 ч. местно време в петзвездния хотел "Коринтия".

Възможно е обаче инициативата на ФИФА да се провали. Русия, която трябва да организира следващото световно първенство през 2018 г. е в обтегнати отношения със САЩ и Европейския съюз заради конфликта в Украйна.

"Ще видим дали Ангела Меркел ще пусне селекционера Йоахим Льов в Санкт Петербург, след като Германия получи забрана да изнася месо и зеленчуци за Русия. Нашите управляващи също трябва да вземат тежко решение за евентуалното пътуване на Висенте дел Боске", коментира испанското издание "Ас".

Напрежението възникна в разгара на предизборната битка за президентския пост във ФИФА. Изборите са през май догодина, а сегашният шеф Сеп Блатер се кандидатира за нов мандат след 16-годишно управление. Очаква се негов основен съперник да бъде президентът на УЕФА Мишел Платини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички