Любо Пенев официално обяви кандидатурата си за БФС: Време е за кардинална промяна


Любо Пенев официално обяви кандидатурата си за БФС: Време е за кардинална промяна

2574 0

Бившият национален селекционер Любослав Пенев официално обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС на предстоящите избори. 

През ноември кандидатурата на Пенев бе подадена, но не бе приета, тъй като все още липсва регистър. "Отсъствах известно време, чета пресата, следя какво се пише, сега се показвам и сега е времето. Кандидатирам се за президент на БФС. Кандидатурата ми ще стане официална, когато стане ясна датата за Конгреса на БФС", заяви Пенев в предаването "120 минути".

"Аз съм положително настроен, не говоря за вендета или лична мъст. Искам да стана президент, защото искам отново България да се гордее с нашия футбол. Искам отново да е близо до класиране, да се класира на Световно и Европейско. Не един, а няколко отбора да играят в Шампионска лига и Лига Европа редовно. Искам стадионите да са пълни. Според мен, нищо лично, мисля, че е време за промяна и то кардинална. Ясно и точно се показа, че този модел не е печеливш. Визирам като цялостно управлението на БФС. Много неща бих направил по различен начин, ДЮШ, различна методика. 

Той обаче не пожела да разкри много подробности около кандидатурата си, както и с кои хора смята да работи, ако бъде избран. "Няма да казвам с кои хора ще работя, но ще са подготвени, професионалисти. Със сигурност ще има големи промени. Всички хора, които обичат футбола и искат да се гордеят, ще са зад мен. Не мисля, че само един отбор ще ме подкрепи. Не знам от кой ще получа подкрепа и от кой не, който иска промяна да ме подкрепи. Затова се показвам и казвам тук съм, кандидатирам се".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички