Любо Пенев: Нищо не е загубено


Любо Пенев: Нищо не е загубено

983 0

Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев демонстрира оптимизъм, че тимът му може да елиминира Монтана и да играе финал за купата. Първият двубой на стадион "Огоста" завърши с успех за домакините - 2:0. Оттогава ловчанлии записаха две убедителни победи в „Б“ група - 6:0 над Нефтохимик в Бургас и 3:1 срещу Созопол в Ловеч.

"В първия мач момчетата бяха напрегнати, припрени. Действахме прибързано в някои ситуации, което влияе на нашия стил на игра. В Монтана изиграхме две еднакви полувремена - започвахме ги силно и после се изключвахме. Не беше това, което очаквах да видя. Заслужено ни победиха. Четвъртфиналите, полуфиналите, тоест високите нива се решават повече във вторите мачове. Имаме два гола пасив, но и домакинско предимство. Чакат ни 90 минути, които съм убеден, че ще изиграем по коренно различен начин", коментира Пенев, пише "Тема спорт".

"Със сигурност това, че играем в „Б“ група, ни влияе, но за мен това са второстепенни причини. Да, в „Б“ група ритъмът и динамиката са коренно различни от тези в „А“ група. Не се оправдавам, но това е важен детайл - ние чакаме тези два мача три-четири месеца. И ако излезем крайни победители, в което всички вярваме, аз съм оптимист, ни чака трети двубой - финал. Загубата в Монтана ни е обица на абсолютно всички. Нищо не е загубено, имаме два гола, които трябва да ги върнем", добави Пенев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички