Любо Пенев: Много съм умен, приличах на Ибрахимович, като треньор съм какъвто бях като играч


Любо Пенев: Много съм умен, приличах на Ибрахимович, като треньор съм какъвто бях като играч

2838 0

Бившият национален селекционер и понастоящем треньор на Литекс - Любослав Пенев, разкри интересни неща за себе си, престоя си във Валенсия и за националния тим в интервю за испанска медия.

Пенев разкри, че пушенето в съблекалните и масите за масаж сред родните национали е изключително типично за "А"-отбора на България.

Запитан дали има много пушачи в националния ни отбор, Любо заяви: "Някои пушат, но винаги се е пушело в съблекалнята, на масата за масаж, в баните, но не само в България, а във всички отбори", призна Пенев, цитиран от levante-emv.com.

На въпрос как е успял толкова бързо да научи испански, специалистът заяви, не без самочувствие: "Аз съм един много умен човек. Дойдох във Валенсия подготвен - на "Местая" бях с два речника - един испанско-български и един българо-испански".

"Започнах в ЦСКА от дете, баща ми и чичо ми играха там, аз следвах традицията", разкрива Пенев.

Наставникът на ловчанлии сподели, че е начуил по-малко от всичките си треньори: Еспарахо, Парейра, Хидинк. "Може би Хидинк беше най-колоритен, той изповядваше по-естетичен футбол", посочва българинът.

Запитан как е успял да спечели феновете на Валенсия, може би с харизма, Любо отговаря: "С много труд и саможертва. Хората го оценяват. Исках любовта им и я получих".

Повдигнат бе и въпросът за пословичната грижа на Пенев за тялото му. Той потвърди: "Да, имах си фитнес у дома, за да работя допълнително. Грижех се много: с меню, спорт, витамини... Резултатът бе видим на терена".

На въпрос: "За тези, които не са ви виждали как играете, как се определяте?", бившият селекционер на България отговаря: "Левичар, нестандартен нападател, защото ми харесваше, дори повече от това да вкарвам голове, да участвам активно в изграждането на атаките. Бях бърз".

Запитан дали може да се сравни с някой от актуалните големи нападатели, Пенев каза: "С Ибрахимович в последно време, който помага повече на отбора".

Легендата говори и за начина, по който си е тръгнал от Валенсия. Той е категоричен, че това не е станало "през задния изход". "Не, не през задния изход, не! Клубът не искаше да поднови договора ми, а аз исках да работя. Трябваше да си гледам интереса, въпреки че Валенсия ми бе приоритетът", категоричен е той.

От медията, водеща интервюто, се поинтересуваха какъв треньор е Пенев. Той заяви: "Виждали ли сте ме като играч? Може би съм същият като треньор. Агресивен, взискателен, харесва ми да се борави добре с топката, да имаш характер, да играеш по-близо до съперниковата врата, да се стараеш да притежаваш повече топката, за стратегията. Старая се да бъда максималист".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички