Любо Пенев е много доволен, разочарован Моралес отсече: Няма отбор, който да ни надигра тук


Любо Пенев е много доволен, разочарован Моралес отсече: Няма отбор, който да ни надигра тук
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

1736 0

Треньорите на Хебър и Ботев Враца бяха на противоположните емоции, след като тимът от Пазарджик сломи врачани като гост с 3:2. По този начин Хебър запази шансовете си за оставане в елита, като ще се бори с Пирин Благоевград за 14-ата позиция в Първа лига (към момента е 15-и с две точки пасив).

Любослав Пенев остана доволен от своите футболисти, като подчерта, че нещата се получават. Той допълни, че е максимално спокоен и че отборът му играе добър футбол.

"Представихме се горе-долу добре през второто полувреме, а през първото не играхме по начина, по който очаквах. През второто коригирахме някои неща и вкарахме заслужени голове. Продължаваме да се доближаваме до целта. Не знам как са завършили другите мачове. Приближаваме се, има още един мач и разбира се, подготовка за следващия мач и евентуалния бараж. Аз съм максимално спокоен и се опитвам да предам и спокойствието си на футболистите. Мисля, че нещата се получават много добре.

Играем добър футбол и това не е случайно, момчетата тренират добре. Футболистите са готови и го показват, защото играем на прилично ниво, което е окей, и печелим точки" - заяви Пенев.

Даниел Моралес пък сподели, че неговият отбор не е заслужавал да загуби. Нещо повече - той отсече, че никой тим не е надиграл Ботев във Враца, след което все пак допълни, че единствено ЦСКА и Черно море са го сторили.

"Стигна се до загубата, защото като играеш такива мачове със спокойствие, не става. Трябва винаги да сме гладни, защото като някой дойде във Враца, трябва да знае, че тук не се играе лесно. Не може с една атака и две контраатаки да ни вкарат три гола. Като носиш фланелката на Ботев Враца трябва да играеш 90 минути на пълни отборите. Няма отбор, който да е дошъл тук и да ни надиграе. Само Черно море и ЦСКА ни надиграха по веднъж.

Видях, че момчетата се раздадоха докрай, но липсата на комуникация и концентрация ни изиграха лоша шега. Футбол не се играе под емоции, а се играе с акъла. Заради това не успяхме. Създадохме доста ситуации, в които се нуждаехме от един крак, за да вкараме гол.

Не мисля, че Хебър бяха по-мотивирани от нас. Не искам да коментирам Хебър и какви са ни били грешките, че загубихме. Не мога да кажа, че ни липсваше мотивация, защото този отбор винаги играе с удоволствие. Продължаваме напред с високо вдигната глава" - заяви Моралес.

Вижте как след 5 гола Любо Пенев и Хебър записаха безценен успех над Ботев Враца (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички