Локомотив София се разправи със Септември за едно полувреме


Локомотив София се разправи със Септември за едно полувреме
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1156 0

Локомотив София спечели столичното дерби на петия кръг, след като се наложи като символичен гост на Септември с 3:0 на Националния стадион "Васил Левски". "Железничарите" се възползваха от шансовете си и решиха още през първата част, тъй като между 20-тата и 45-тата минута нанизаха и трите попадения в мача. 

По този начин тимът от "Надежда" стигна до 7-мата позиция с 8 точки, докато възпитаниците на Славко Матич остават на 12-та позиция с 4 точки. Те контролираха топката през 54% от времето и отправиха същият брой удари, но така и не успяха да реагират на случващото се. 

Гостите отговориха с добра комбинация между Славчев и Франка. Последният центрира за Бакалов, а той от своя страна отново намери Франка в наказателното поле на Септември. Последва силен шут на халфа, но за негов късмет той намери тялото на Митков, а не противниковата врата.

 Първото по-опасно положение в срещата дойде около десетата минута и бе на сметката на символичните домакини, но гостите отговориха повече от добре.

В 19-тата минута Франка получи извеждащо подаване от Славчев и опита да центрира, но топката рикошира в ръката на Арсов. Главният съдия първо подмина ситуацията, но след преглед с ВАР промени решението си и отсъди наказателен удар.

С изпълнението на дузпата се нагърби Митков, който се превърна в първия голмайстор в срещата с точния си удар, като по този начин се разписа в трети пореден шампионатен двубой. 0:1!

 Последваха опити от възпитаниците на Матич и Божинов, които не дадоха навременни резултати и вторият "локомотив" не закъсня. В 41-вата минута Хаджиев центрира почти от центъра към първия голмайстор, който с удари си не остави шансове на Шейтанов и удвои резултата - 0:2!

В заключителните секунди на първата част символичните гости удариха отново и съвсем предрешиха крайния резултат. Те развиха чудесна атака по десния фланг, след която последва пас към Франка, който стреля в гредата, но Бакалов довкара. 0:3!

В 55-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, но след преглед с ВАР така и не се стигна до подобно решение от главния съдия.

След 20-тина минути Митков получи възможност да оформи своя хеттрик, но се засуети и шутът му от 7-8 метра бе блокиран от противников играч.

В 85-ата минута Септември можеше да върне едно попадение след удар на Тодоров, но Любенов реагира и изби топката, която се отклони в напречната греда и се върна към терена.

СЕПТЕМВРИ: 21. Шейтанов, 5. Георгиев, 8. Тодоров, 4. Арсов, 18. Колев, 16. Пешов, 11. Ачков, 22. Стойчев, 14. Стоянов, 25. Делимеджач, 19. Каса

ЛОКО СФ: 24. Любенов, 22. Найденов, 21. Хаджиев, 33. Диас, 13. Рапосо, 89. Матеус, 26. Милошев, 8. Славчев, 70. Бакалов, 45. Митков, 11. Франка

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички