Локомотив София надви Славия в дебюта на Дончич, викове "оставка" огласиха стадион "Александър Шаламанов" (ВИДЕО)


Локомотив София надви Славия в дебюта на Дончич, викове "оставка" огласиха стадион "Александър Шаламанов" (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1762 0

Локомотив София победи Славия с 2:1 на стадион "Александър Шаламанов" в мач от 9-ия кръг на Първа лига!

Двубоят бе официален дебют за новия старши треньор на "червено-черните" - Данило Дончич, а тимът му прекъсна серията си от четири поредни загуби в първенството. Този на Хосе Мария Бакеро пък инкасира пето поредно поражение, което накара феновете на "белите" да скандират "оставка".

Симеон Мечев откри резултата в 34-тата минута, а авансът на "железничарите" бе удвоен от Стив Траоре в 70-ата. Почетното попадение за Славия пък бе дело на Галин Иванов, който вкара с глава в 77-ата минута. 

Със спечелените 3 точки Локо събра актив от 9 и вече е на 11-о място във временното класиране. Най-старият столичен клуб остана с едва 4 пункта на 14-ата позиция.

Развой на мача

В 12-ата минута домакините можеха да открият резултата чрез Галин Иванов, но неговият удар от дъгата на наказателното поле се отби от напречната греда. В 20-ата се стигна до много сериозен инцидент - Виктор Генев се сблъска с вратаря на гостите Александър Любенов и се наложи бранителят на "белите" да бъде изнесен на носилка, а впоследствие и откаран с линейка в болница (по-късно се разбра, че състоянието му е стабилно и няма повод за притеснение).

В 34-тата минута Локомотив поведе с 1:0 - Симеон Мечев вкара много красив гол с левия крак, пращайки топката в горния ляв ъгъл на Светослав Вуцов .

В 60-ата "железничарите" бяха близо до втори гол, но шут на Стив Траоре срещна лявата греда на Славия. Десет минути по-късно резултатът все пак стана 2:0, след като Траоре прехвърли Вуцов за 2:0.

В 77-ата минута Галин Иванов намали на 1:2, разписвайки се с глава след центриране на Ертан Томбак. До края на мача Славия осъществи финален натиск, опитвайки се да стигне поне до точката, но така и не успя да го стори.

*В следващия кръг от Първа лига Славия гостува на Локомотив Пловдив (23-ти септември), а Локомотив София е домакин на Лудогорец (24-ти септември).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички