"Нямаше смисъл" - Стойчо Стоев обясни защо се раздели с Локомотив София


"Нямаше смисъл" - Стойчо Стоев обясни защо се раздели с Локомотив София
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1608 0

Вече бившият старши треньор на Локомотив София - Стойчо Стоев, даде интервю пред "Тема Спорт", в което обясни защо се е стигнало до раздялата му с "железничарите".

"Решението беше назряло в мен, не е изведнъж. Така се случи, че последният мач с Етър беше неубедителен, загубихме у дома с 1:3, и това натежа. Аз направих доста компромиси със себе си. Накрая не мисля, че беше удачно да продължавам с тях. Нямаше смисъл", започна 61-годишният специалист и допълни:

"Просто не се получиха нещата. Не е това, което ми се искаше като отбор да видя. Върнах се в Локомотив София не да преживяваме или да се борим да не изпаднем. А да се опитам да направя състав, с когото да се съобразяват всички противници в Първа лига. Но по ред причини не се получи и затова взех решението да напусна поста. Нямаше смисъл да продължаваме в тази насока".

"Можех да остана, защото не съм имал някакви други причини, освен моите лични. А именно, че виждах, че това, което искам по никакъв начин не се реализира, като идеи на терена. Това беше основното. По-добре евентуално друг треньор да се опита да извади Локомотив София от състоянието, в което се намира, от тази летаргия, в която бе изпаднал", поясни Стоев, който след това отговори на въпрос дали съжалява, че изобщо се е съгласил да стане старши треньор на Локомотив:

"Не, няма за какво да съжалявам. Може би щях да съжалявам, ако бях отказал поканата. Все пак говорим за Локомотив, нищо че изпитах сериозни трудности, чисто спортно-технически говоря. Но това пак казвам си ми е родният клуб и нямаше как да откажа".

Стойчо Стоев бе попитан и дали е имал някакви различия с ръководството откъм организация и селекция: "Селекциите се определят спрямо бюджета, с който разполагаш. Дали ще бъдат тези състезатели или техният еквивалент - нямаше да има разлика. Не бих казал, че имам някакви претенции спрямо ръководството".

Бившият треньор на Левски отрече и проблем с шефовете на Локо София да е бил причината за раздялата: "Не, в никакъв случай. Ние не се познаваме от вчера с почти всички, които работят в клуба, включително и собственика. Нашите отношения винаги са били хем професионални, хем приятелски. В това отношение аз нямах проблеми и благодаря".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Локомотив София препоръча да не се внася напрежение в клуба: Не дължим нищо на никого!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички