Локомотив (София) изпусна да бие Литекс и загуби капитана си


Локомотив (София) изпусна да бие Литекс и загуби капитана си

3168 0

Локомотив (София) си тръгна с 0:0 от гостуването на Литекс в мач от 28-ия кръг на "А" група и запази второто място в класирането. Столичани имат 51 точки, "оранжевите" ги следват с три по-малко.

Литекс опита натиск, но гостите добре се защитаваха. Положенията на "оранжевите" могат да се преброят на пръстите на едната ръка. При това не толкова чисти, каквото беше това на Локомотив в 58-ата минута. Том засече подаване на Романов, топката прехвърли вратаря Винисиус, но точно преди да влезе в мрежата Васил Божиков изчисти. Като цяло "железничарите" могат повече на съжаляват, че не взеха трите точки.

Лош късмет извади капитана на Локо Александър Бнакеов. Той падна лошо на рамото си още през първото полувреме. Стисна зъби и опита да доиграе мача, но не издържа и в 50-ата минута беше принудително заменен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Скучно начало, без опасности пред вратите. Двата отбора си размениха по едно центриране, това на Литекс бе уловено от вратаря Божидар Митрев, докато това на Локомотив завърши с корнер.

В 16-ата минута беше регистриран първия удар в една от двете врата. Маарс стреля с глава, но много слабо и за Митрев не бе проблем да улови топката. Секунди по-късно Асприля стреля над гредата.

Гъргоров опита изстрел от разстояние в 23-ата минута, но Иван Горанов се хвърли пред топката и след рикошет в тялото му, тя излезе в корнер. След изпълнението му Ранджелович стреля с глава, но Винисуис спаси.

В 40-ата минута се наложи Винисиус да се намесва при удар на Шехуди. 2 мин. е добавеното време. Центриране на Гъргоров от пряк свободен удар, предизвика хаос в полето на домакините, които в крайна сметка успяха да изчистят топката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с лек натиск на Литекс. Регула получи топката на метър пред малкото наказателно поле, но ударът му бе блокиран от защитник на гостите.

В 55-ата минута центриране на Ливраменто беше изчистено от Страхил Попов в корнер пред вратата на Литекс. При последвалото центрирате удар с глава на Ранджелович се отби в гърба на бранител на домакините и изчистена далеч от вратата.

Най-чистото положение в мача дойде в 58-ата минута и беше за Локомотив. Романов се откъсна отляво, подаде успоредно на голлинията, Том засече топката, тя прехвърли вратаря Винисиус, но точно преди да влезе в мрежата Васил Божиков изчисти. Буквално в ответната атака Асприля центрира, вратарят на Локо Митрев не успя да улови топката, тя попадна в Кристиян Малинов, който опита да намери вратата, но не можа да прокара топката през купа от тела.

Последва затишие, минути в които и двамата треньор се опитаха да променят нещо в съставите си, ползвайки правото си на смени.

Хубава атака на Литекс в 78-ата минута. Асприля центрира, а ударът с глава на Маарс мина над вратата. Малко след това хубав и шут на Румен Руменов от около 25 метра бе уловен от Митрев. Литекс опита финален щурм, но без успех.

СЪСТАВИ

ЛИТЕКС - ЛОКОМОТИВ 0:0

ЛИТЕКС: 31. Винисиус Баривиейра, 23. Иван Горанов, 13. Васил Божиков, 5. Рафаел Перес, 16. Страхил Попов, 10. Пауло Регула, 93. Петрос Бумал, 15. Кристиан Малинов, 70. Данило Асприля, 73. Милчо Ангелов, 11. Бьорн Маарс

ЛОКОМОТИВ: 1. Божидар Митрев, 66. Орлин Старокин, 6. Александър Бранеков, 5. Марко Ранджелович, 69. Елтон Дош Рейш, 33. Евертон Джилио-Том, 29. Ламжед Шехуди, 47. Антонио Ливраменто, 23. Емил Гъргоров, 8. Румен Трифонов, 11. Владислав Романов

ПРЕДИ МАЧА

Локомотив е втори в класирането на три точки пред Литекс и ЦСКА, но "червените" вече играха този кръг. Успех на домакините ще заплете интригата около второто място. Вземе ли мача Локомотив вече ще може да бъде спокоен за участието си в евротурнирите наесен.

"Железничарите" са в отлична форма. Те спечелиха три от последните си четири двубоя.

Литекс няма кадрови проблеми. Никола Колев, Антон Недялков и Румен Руменов се завръщат в групата след наказания. Най-вероятно обаче те ще останат на пейката, защото игралите на техните места срещу ЦСКА се справиха отлично и Красимир Балъков отново ще им гласува доверие. В предни позиции за Литекс се очаква да си партнират Бьорн Йонсен и Милчо Ангелов, а по крилата ще действат Данило Асприля и Кристиян Малинов.

В Локо (София) капитанът Александър Бранеков отново ще е на разположение на треньора Димитър Васев и ще играе в центъра на защитата заедно с Траян Траянов. Емил Гъргоров ще е в ролята на нападател, а зад него се очаква да са Владислав Романов, Антонио Ливраменто и Йордан Тодоров.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички