Локомотив (Сф) се превърна в черна котка за Славия


Локомотив (Сф) се превърна в черна котка за Славия

13886 0

Локомотив (София) и Славия предложиха на феновете си истинско дерби, което, макар и наричано малко столично, засрами голямото вечно дерби. В този мач от 4-ия кръг на "А" група домакините от "Надежда" се превърнаха в черната котка за "белите", нанасяйки им първо поражение от началото на новия сезон. Последната загуба на славистите преди този мач също е от столичните "железничари" през май тази година.

С успеха Локо (Сф) зае трето място във временното класиране с актив от 6 точки, а Славия падна с две позиции до петото място с точка по-малко.

Единственото попадение в мача бе дело на Иво Иванов в продължението на първото полувреме. Силен мач направи вратарят на "червено-черните" Божидар Митрев, който неведнъж отчая нападението на Славия.

Двубоят започна динамично, до 5-ата минута съперниците си размениха по едно положение, в което вратарите им се намесиха добре. Славия влезе по-активно в срещата, но Локомотив постепенно изравни. Двата отбора на терена бяха предразположени за дерби от агитките си, заели местата си на стадион "Локомотив" в "Надежда".

Нова добра намеса се наложи да прави Георги Петков в 21-ата минута на мача, когато Романов стреля диагонално в долния десен ъгъл на вратата на "белите", но стражът изби. Славия отговори с греда на Платини в 25-ата минута. Бразилецът отне топката от Камен Хаджиев и стреля мощно, но успя само да разклати напречната греда на Митрев. Малко преди това домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Бургзорг, но Таско Тасков не уважи претенциите им.

Локомотив натисна съперника. В 27-ата Том подаде към Даниел Генов, който шутира силно към долния десен ъгъл, но Петков плонжира и изби. При добавката Шехуди не успя да уцели опразнената врата на Славия. Три минути по-късно се наложи и Митрев да доказва класата си, избивайки добре насочен удар на Фонсека в корнер.

Славия притисна "железничарите", като в 38-ата минута Бургзорг намери Да Силва, който стреля опасно, но Митрев изби с крак от голлинията. В 43-ата минута се наложи принудителна смяна за Милен Радуканов, след като Фонсека бе ударен при опит за пробив. Иван Вълчанов зае мястото му на терена. Гол в последната минута ознаменува чудесното първо полувреме на малкото столично дерби. Тогава след изпълнение на фаул за Локо (Сф) топката бе избита, но попадна на крака на Иво Иванов, който не се поколеба и простреля мощно Петков за 1:0.

Зрителите на стадион "Локомотив" не бяха оставени да скучаят и след подновяването на играта. Още в първата минута Славия потърси изравняване, но Митрев бе на мястото си. В 47-ата минута пък Романов пропусна отблизо да удвои аванса на "червено-черните". След това играта се успокои. В 64-ата минута обаче Мишел Платини напомни за себе си със силен изстрел от границата на наказателното поле, който обаче беше избит в корнер от стража на Локомотив. Малко след това Генчев се прицели от границата на наказателното поле, но вратарят на Локомотив е непоклатим.

Силен мач за Божидар Митрев. В 71-ата минута след изпълнение на фаул Платини стреля, стражът изпусна топката и тя стигна до Да Силва. Той също пробва мерника си, но бившият вратар на Левски спаси. До края Славия не успя да се добере поне до гол и прекъсна серията си от 3 мача без загуба в "А" група. С успеха "железничарите" заеха трета позиция във временното класиране.

В следващия кръг Славия посреща Берое, а Локомотив (Сф) гостува на Хасково.

СТАТИСТИКА

ЛОКОМОТИВ (СФ) - СЛАВИЯ 1:0

1:0 Иванов 45+1

Мач от 4-ия кръг на "А" група

Състави:

Локо (Сф): 1. Митрев, 69. Елтон, 6. Бранеков, 5. Ранджелович, 16. Хаджиев, 33. Том, 26. Иво Иванов, 7. Генов (64' Тодоров), 47. Ливраменто (75' Димитров), 11. Романов, 29. Шехуди (86' Траянов)

Треньор: Димитър Васев

Славия: 1. Петков, 25. Панов, 26. Везалов, 4. Ристевски, 3. Д. Пиргов (69' Фераресо), 8. Генчев, 11. Бургзорг, 7. Манзоро (76' Бижев), 33. Фонсека (43' Вълчанов), 10. Да Силва, 20. Платини

Треньор: Милен Радуканов

Жълти картони: Ранджелович 34', Бургзорг 45+1, Да Силва 74', Панов 78',

Червени картони: Няма

Съдия: Таско Тасков (Сф)

Стадион "Локомотив", София

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички