Локо (Сф) нанесе 5-а поредна загуба на Ботев (Враца) и ги направи най-слабия в защита тим в Първа лига


Локо (Сф) нанесе 5-а поредна загуба на Ботев (Враца) и ги направи най-слабия в защита тим в Първа лига
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

889 0

Локомотив (София) удари Ботев (Враца) в дербито на отборите с най-слаби защити в Първа лига. Столичани победиха предпоследния в класирането с 2:0 на стадион "Христо Ботев" във Враца.

Попаденията за "железничарите" бяха дело на Гонсало Кардосо в 30' и на Антони Иванов в 60-ата минута. Домакините пък нацелиха през първото полувреме два пъти греда в рамките на 7 минути, което внесе смут в редиците им.

Първо, в 20' Мартин Христов се пребори във въздуха с Диме Димов след центриране от корнер и стреля с глава, но ударът му срещна напречната греда. Седем минути по-късно лявата греда спря изстрел на Стефан Велев.

Три минути по-късно Локомотив изненадващо поведе, след като Кардосо бе оставен непокрит при центриране от корнер и той с умел изстрел с глава откри резултата във Враца.

Точно 3 игрови минути по-късно столичани нанесоха втори удар на смълчаните домакините. При бърза контраката Бруно Франко проби отляво, видя, че Антони Иванов е непокрит и му подаде умело. Халфът не се забави и намери долния ляв ъгъл на Федерико Бариос за 2:0.

Дванадесет минути преди края на редовното време от Ботев имаха претенции за дузпа в своя полза заради игра с ръка на Гонсало Кардосо. реферът на мача подмина ситуацията.

Това бе пета поредна загуба за Ботев в първенството, като тимът е предпоследен с 10 спечелени точки. Врачани вече еднолично са тимът с най-лоша защита в Първа лига. "Червено-черните" пък заемат 12-а позиция със 17 точки в актива.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички