Литекс стигна само до 1:1 в Латвия


Литекс стигна само до 1:1 в Латвия

990 0

Литекс направи 1:1 с Йелгава в Латвия, и ще търси суха мрежа или победа в Ловеч на реванша на 9 юли.

"Оранжевите" диктуваха темпото в първия час от двубоя, но след това загубиха концентрация, и не успяха да спечелят на старта на първия квалификационен кръг на Лига Европа

Литекс доминираше през първото полувреме, и остави само на два-три пъти домакините да застрашат Винисиус. Всички опасности за стража на "оранжевите" дойдоха след грешки в защитата пред него, без латвийците да сътворят нещо сами.

Футболистите на Красимир Балъков от своя страна играеха и на добра скорост и доста съсредоточено, предвид факта, че това бе първи официален мач за новия сезон, докато съперникът вече е насред сезона.

Новото попълнение Арсенио се включи на отлично ниво за Литекс, и отправи един от най-опасните удари през първото полувреме в 29-та минута.

Преди това Рафаел Перес и Бруно Маарс Йонсен имаха страхотни шансове пред вратата на Йелгава.

Само пет минути след като бе подновена играта за второто полувреме, Литекс все пак откри, макар и с малко изненадващ голмайстор.

В 50-та минута Асприля центрира от корнер, Васил Божиков надскочи всички и с глава засече в мрежата за 1:0 в полза на българския тим.

В минутите след 60-та Йелгава започна по-често да поглежда към вратата на Литекс и се задържаха в половината на гостите, стигайки до няколко корнера пред Винисиус.

Четвърт час след като се появи в игра Олегс Малашенокс изравни резултата. Асистенцията дойде от страхотно изпълнение на тъч от Марцис Ошс, и Малашенокс се разписа за 1:1.

В оставащия още четвърт час от мача, Литекс така и не намери път към вратата на Каспарс Икстенс, а в заключителните моменти Красимир Балъков предпочете да пусне свежи футболисти във всички линии, вместо да хвърли всичко напред. Така ловчанлии си тръгнаха с равенство, но и ценен гол на чужд терен от Латвия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички