Литекс срещу Локо (Сф) за 3 точки и главата на Балъков


Литекс срещу Локо (Сф) за 3 точки и главата на Балъков

2934 0

Литекс отново тръгва надолу. Ловчанлии записаха две поредни загуби - от Локомотив (Пд) и ЦСКА с по 0:2, и това ги смъкна на шеста позиция, само на точка пред седмия Ботев (Пд). Така "оранжевите", които днес приемат Локомотив (Сф), може да изхвърчат от първата шестица. А целта, поставена пред Красимир Балъков през лятото, беше класиране в Лига Европа. Това, което засега спасява главата на Бала, е близката разлика между отборите от лидера ЦСКА. (б.а. - б тима са събрани в 4 точки).

Бърза справка с представянията на Литекс в ерата Гриша Ганчев показва, че само два пъти за 17 сезона тимът е имал по-малък актив от този при Балъков след 12 изиграни кръга. През сезон 2007/08 при Ферарио Спасов "оранжевите" събират 17 пункта, а през 2000/01 - 18. И в двата случая обаче в 13-ия кръг отборът печели. Така че, ако днес падне от Локомотив (Сф), този Литекс ще запише най-слабото представяне на тима от 17 сезона. А потенциалът на ловчанлии е далеч по-голям от това да води битка за място в първата шестица. Липсата на постоянство - 6 победи, 1 равенство и 5 загуби, говори красноречиво защо активът е толкова малък.

Така че при нова издънка днес не е ясно дали Ганчев ще продължи да гласува кредит на доверие на Бала. Веднъж вече, след слабия старт на сезона, героят от САЩ'94 оцеля. За сравнение точно преди година Литекс имаше цели 25 точки след 12-ия кръг и на 21 октомври бе разбил шампиона Лудогорец в Разград с 4:2.

ЛИТЕКС - ЛОКОМОТИВ (СФ)

Петък от 18,45 часа

Пряко по Диема

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

ЛИТЕКС: Винисиус, Недялков, Ил. Миланов, Менди, Стр. Попов, Н. Колев, П. Златинов, Ваюши, Асприля, Косоко, Джордан.

ЛОКОМОТИВ (СФ): Митрев, Трифонов, Ранджелович, Бранеков, Елтон, Том, Иво Иванов, Романов, Генов, Ливраменто, Шехуди.

Съдия: Станислав Ставров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички