Литекс ще налага още 4-ма таланти в първия тим


Литекс ще налага още 4-ма таланти в първия тим
Снимка: Иван Йочев

1073 0

Литекс ще даде шанс на още четирима от юношите си да се наложат в първия тим през новия полусезон. Решението, което обяви треньорът Красимир Балъков, е съгласувано с ръководството. Специалистът застава зад него, макар да е на мнение, че така поставената цел - класиране за Европа, ще бъдат постигната по-трудно.

"Разбрали сме се с ръководството – тая година ще се опитаме да дадем шанс на 4 човека от младите да помиришат мъжкия футбол. Те са национални състезатели, знаят за какво става въпрос. Така че след лагера в Турция ще видим как ще продължим с тях", сподели Балъков пред "Дарик".

Литекс ще търси още два входящи трансфера - на нападател и на полузащитник. Новите попълнения ще са чужденци.

"Искаме да привлечем още един нападател и един халф, за да засилим конкуренцията. Дали ще успеем, времето ще покаже дали най-вече ще намерим точни футболисти. За съжаление, ще търсим чуждестранни футболисти, тъй като изборът сред българските не е голям", коментира специалистът.

Той разкри, че е доволен от досега проведената подготовка и от привлечените нови футболисти.

"В Турция ни предстоят четири много здрави мача, насочили сме вниманието си изцяло към първия си двубой от шампионата срещу Лудогорец. Сега имаме четири съперника, които отговарят на нивото на Лудогорец", уточни Балъков.

Той потвърди думите на главния мениджър Стойчо Стоилов, че целта пред отбора е да играе в Лига Европа, независимо дали това ще бъде постигнато чрез четвъртото място в края на сезона или чрез спечелването на Купата. "Трудно постижима е тази цел с толкова млади", вметна Балъков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички