Балъков: Ако бяха повикали повече национали, пусках всичките


Балъков: Ако бяха повикали повече национали, пусках всичките

1346 0

Наставникът на Литекс Красимир Балъков се изказа с мисъл за националния отбор на България, като част от който той постигна много като футболист. Балъков изрази съжаление, че селекционерът Ивайло Петев е повикал само четирима от играчите на "оранжевите".

"Не знам за другите, аз съм минал в националния отбор и съм постигнал доста успехи. Нямам морално право дори да си помисля, че мога да не пусна някой състезател в националния отбор, независимо дали е официална дата или не. В крайна сметка, след като вече 10 години не сме класирали нито на европейски, нито на световни първенства, трябва да направим нещо по-различно от това, което УЕФА ни дава като дати. Съжалявам, че са извикали само 4 човека от нашия отбор, ако бяха повече, щях да ги пусна всичките", коментира бившият халф пред "Дарик".

Той разкри, че отборът ще търси още две попълнения на постовете нападател и полузащитник, но е категоричен, че това няма да бъде в ущърб на собствените кадри. По думите му те са бъдещето на националния отбор.

Специалистът заяви, че мислите на всички в отбора са насочени към първия шампионатен двубой срещу Лудогорец.

"Сега имаме четири съперника, които отговарят на нивото на Лудогорец. Младите футболисти се оформят в такива битки и мачове. Ако не им дадем шанс, няма да имаме и национален отбор", сподели Балъков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички