Литекс отнесе Славия и подгони лидера


Литекс отнесе Славия и подгони лидера

1125 0

Литекс срази Славия с 4:0 в първи мач от 15-ия кръг на "А" група. Резултатът беше открит от Диого Виана още в 5-ата минута. След около половин час по-късно  Криситиан Малинов покача на 2:0, а Бяорн Йонсен оформи крайния след почивката.

Португалецът Виана се разписа след отличен извеждащ пас на Бьорн Йонсен, който го задължи да вкара в празната врата.

В 14-ата минута докакините бяха близо до второ попадение. След центриране от корнер Марио Кирев изпусна топката, Страхил Попов шутира от малък ъгъл, но не уцели вратата на Славия.

В 25-ата минута удар на Арсенио срещна напречната греда. По-добрата игра на Литекс даде резултат в 39-ата минута, когато ловчанлии вкараха втори гол. Йонсен преодоля Велков отдясно и центрира прострелно към Кристиян Малинов, за когото не бе проблем да се разпише от близка дистанция.

Секунди след това Малинов можеше да отбележи още веднъж, когато се откъсна сам срещу вратаря, но се засуети и позволи на настигналия го Диего Фераресо да му отнеме топката.

В 53-ата минута тимът на Лауренциу Регекампф стигна до трето попадение, вина за което има Мартин Дечев. Страхил Попов се включи отдясно и подаде с къс пас намери Виана отстрани на наказателното поле. Португалецът центрира, Дечев се хвърли да чисти с шпагат, но изпрати топката в тялото на Йонсен, който дори не реагира. Кълбото описа висока парабола и влетя в мрежата.

Пред домакините се откри пореден шанс за попадение в 57-ата минута, но изстрелът на Малинов беше спасен от вратаря на "белоите" Кирев.

Проден пропуск на Килил Десподов в 77-ата минута.

В 90-ата минута Асприля получи извеждащ пас, укрото топката на гърди, преодоля Марио Кирев и вкала за 4:0.

Успехът приближи Литекс само на точка зад лидера "Левски", който обаче има мач по-малко. Тимът на Славия остана 5-и.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички