Литекс изпревари шампионите за португалско крило


Литекс изпревари шампионите за португалско крило

779 0

Португалското крило Диого Виана е третото ново попълнение на Литекс. Преди него "оранжевите" подписаха със сънародника му Арсенио и колумбиеца Хенри Рохас.

25-годишният офанзивен футболист пристигна в София, където премина медицински прегледи. След това той се присъедини към лагера на тима в Тетевен, информира "Тема Спорт".

За правата му Литекс няма да плати и стотинка, тъй като Виана пристига като свободен агент, след като предишният му клуб - Жил Висенте, изпадна от елита на Португалия.

Виана е роден на 22 февруари 1990 година и може да играе и по двата фланга на атаката. Израства в школата на португалските грандове Спортинг (Лисабон) и Порто, като същевременно преминава през всички националния формации. Бил е дори капитан на тази до 19 години.

Така и не записва обаче официален двубой за Порто, откъдето е пращан под наем последователно в Венло и Авеш. От 2011 до 2013 играе в Пеняфиел (61 мача с 6 гола за първенство), а през последните два сезона е част от Жил Висенте (59 срещи с 4 попадения).

Името на Виана се спрягаше и за трансфер в редиците на новия-стар шампион на България Лудогорец. Литекс обаче бе по-настоятелен в желанието си да привлече футболиста и в крайна сметка успя да подпише договор с него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички