Литекс е готов за Висша лига на България


Литекс е готов за Висша лига на България

904 0

Президентът на Литекс Трифон Попов заяви, че клубът подкрепя идеята за създаване на Висша лига от лятото. "Готови сме за участие, стига да ни поканят. Първо обаче трябва да бъдат изяснени правилата и условията, но съм сигурен, че ще отговаряме на всички критерии. На този етап обаче няма нищо конкретно", сподели шефът на "оранжевите", пише "Тема спорт".

Както е известно, ловчанлии бяха извадени от "А" група след скандално прекратения мач с Левски на "Герена" през декември. Тогава, недоволни от съдийските решения на Георги Йорданов, "люляците" напуснаха терена малко преди края на първото полувреме.

"Чакаме решението на КАС, което трябва да излезе в средата или края на април. Ако е в наша полза, със сигурност ще потърсим компенсация от Българския футболен съюз", добави още един от ръководителите край Покрития мост.

"Старши треньорът Любослав Пенев остава начело на отбора до края на сезона. Ще го води в "Б" група и заедно ще гоним успех в турнира за Купата на България. През лятото ще видим какво ще направим, има много неясноти", завърши Попов.

В събота вторият състав на Литекс приема Верея (Стара Загора). Припомняме, че шампионът на Испания и носител на Купата на краля за 1996 година с Атлетико (Мадрид) се завърна начело на "оранжевите" с изненадващо нулево равенство като гост на Пирин (Разлог) миналия уикенд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички