Легенда, играла в България: Кокаин и алкохол и не съм спал над седмица


Легенда, играла в България: Кокаин и алкохол и не съм спал над седмица
Снимка: Getty Images/Guliver

4602 0

Едно от най-големите имена, които са играли в българското първенство, несъмнено е Марио Жардел. Бразилецът е носител на Златната обувка два пъти, голмайстор на Шампионска лига и носител на Копа Либертадорес. През юни 2010 година той облича екипа на родния Черно море и е там за сезон 2010/11..

Почти навършил 38 години, тогава той е далеч от най-добрата си форма и от това, което е показвал в по-ранните етапи на кариерата си. Едни от най-добрите си моменти изживява с фланелката на Порто, където играе в периода 1996 - 2000 година и записва 130 гола в 125 мача.

Изненадващо, но малко след това преминава в един от големите съперници на "драконите" - Спортинг Лисабон. За периода 2001-2003 той изиграва 49 мача и се отличава с 53 гола за тима, но именно за този период прави скандално разкритие.

През 2002 година, една година преди да премине в Болтън, е предозирал с кокаин. Той разказа това в португалската версия на риалити формата Big Brother. "През 2002 година взех свръхдоза и бях буден седем дни, използвайки кокаин" - споделя той.

Още преди три години Жардел призна, че е употребявал наркотици между сезоните. Той бе посочил като причина за това, че е влязъл в света на наркотиците от... любопитство. Все пак твърди, че към момента е чист и че това е благодарение на съпругата му.

Вижте повече за периода, когато Марио Жардел игра в Черно море.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички