Лечков: Любо носи отговорност, че отборът не играе, не аз


Лечков: Любо носи отговорност, че отборът не играе, не аз
Снимка: БГНЕС

1538 0

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков не призна директно, че между него и селекционера Любослав Пенев съществува напрежение, но отново критикува представянето на отбора в европейските квалификации.

"Първо - за всички е известно, че аз почти еднолично се застъпих за Любо Пенев да стане треньор на националния отбор, коментира той пред "България Днес". - Второ, конфликт нямам с никого от съотборниците си, както с Любо, така и с Боби Михайлов, Стоичков, Трифон Иванов и другите. Но дотук! Кой отговаря за националните отбори в БФС - аз. От мен Изпълкомът търси отговорност, нали? А аз от кого да търся? Директно от треньора, няма от кого. Той да си реди отбора, да си мотивира футболистите, да си върши работата. А работата му е да печелим мачове и точки. Нека погледнем фактите - вместо сега да имаме 9 точки в групата, ние имаме само три".

Лечков е гневен на резултатите и защото по неговите думи на отбора е осигурено повече, отколкото е имало за последните 25 години, а резултати няма.

"Благодарение на Боби Михайлов най-вече и с помощта на хора от Изпълкома сме осигурили всичко необходимо за националните отбори, повече отколкото имаха предшествениците на Любо. Лагери, хотели, самолети, екипировка, спокойствие - всичко.И да не забравяме и топки. Защото на терена те не могат много-много да се срещнат с нея. Така че имам правото да изисквам в качеството си на отговорник за отбора. Искам резултати, а тях ги няма. Затова съм ядосан", гневи се бившият сливенски кмет.

Лечков се изнервя и от това, че бившият му съотборник приема критиките като някакви лични нападки.

"Не мога да проумея какви са тези критики по мой адрес, че съм взискателен или че съм нагнетявал напрежение в колектива. Мога ли аз да нося отговорността, че националният отбор не играе? Не, не мога. Тя е на треньора и аз имам правото и задължението да му я търся. Хубаво, футболистите застават твърдо в подкрепа на Любо. Но тази подкрепа не е да хвърляш приказки по медиите. Тази подкрепа трявба да се изразява в добра игра, голове и спечелени мачове", завършва бившият гениален халф.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички