Лечков: Любо? И по-големи имена сдадоха поста


Лечков: Любо? И по-големи имена сдадоха поста

1299 0

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков призна, че раздялата с Любослав Пенев е сигурна след резила срещу Малта. Отговорникът за националния тим в централата обаче уточни пред "Преса", че все още не са обсъждани заместници на селекционера.

"Не знам Любо да е подавал оставка. Но моето мнение го казах още след мача с Норвегия, доста ме критикуваха после. Не ми харесва как играе тимът, а отговорността е на треньора. Трябва да се вземат мерки, докато имаме поне илюзорни шансове да се класираме на европейското. Смяната на селекционера не е прецедент. Вижте, че и по-големи имена си тръгнаха този уикенд - Адвокаат (от Сърбия - б.а.) и Раниери (от Гърция - б.а.) например - коментира Лечков. - Боби Михайлов е упълномощен да предложи решение по този въпрос. Ще го разискваме на следващия Изпълком. Днес е ден за размисъл, но трябва да действаме бързо - петте месеца до мача с Италия никак не са много време.“

Категорично искане за оставка на Пенев отправиха и други двама членове на ръководството на БФС - Кирил Домусчиев и Венцеслав Стефанов.

"И преди моето мнение бе за смяна на Любо. Националният тим няма лице, няма стил. Треньорският щаб е виновен“, изтъкна собственикът на Лудогорец.

"Майко мила! Нямам думи за играта на тима. Пагубно ще е, ако връзката между Пенев и отбора продължи. Какво прави там, ако не може да накара футболистите да играят? Според мен трябва да заложим на чуждестранен специалист. Не е важно да е голямо име, а да си разбира от работата“, сподели босът на Славия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички