БФС с два варианта за поста на Пенев, единият е изненадващ


БФС с два варианта за поста на Пенев, единият е изненадващ
Снимка: Иван Йочев

1439 0

Дните на Любослав Пенев начело на националния отбор са преброени след историческия провал срещу Малта (1:1). След като отношенията между треньора и ръководството на Българския футболен съюз бяха обтегнати до краен предел през последния месец, в неделя се появиха и откровени намеци за бойкот на част от играчите спрямо наставника.

От Изпълкома очакват Пенев сам да си подаде оставката, и то в близките дни. В противен случай тя ще му бъде поискана следващия път, когато шефовете на родния футбол се съберат.

Броженията срещу Пенев по високите етажи на БФС придобиха гласност още след двете поредни загуби срещу Хърватия (0:1) и Норвегия (1:2) през октомври. Впоследствие се проведе заседание, на което треньорът запази поста си най-вече заради подкрепата от страна на Борислав Михайлов. Още в дебютната си пресконференция, след като получи вот на доверие, Любо отвърна на удара и разкритикува преките си началници. Той ги обвини, че прекалено често коментират работата му.

В БФС вече сондират имена за бъдещия му наследник. Като един от фаворитите за поста се очертава настоящият наставник на Литекс Красимир Балъков. С по-малки шансове изглежда Димитър Димитров-Херо, който има принципна договорка с "Левски“ да стане треньор на "Герена“ от Нова година, пише "Преса".

В Изпълкома се коментира и вариант чужденец, но той е най-малко вероятен след неуспешния експеримент с Лотар Матеус (2010-2011). Тогава германецът си тръгна след пълен разрив в отношенията с футболистите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички