Лечков: И да стигнем бараж, не виждам как ще го спечелим


Лечков: И да стигнем бараж, не виждам как ще го спечелим

2950 0

Вицето на БФС Йордан Лечков се изказа скептично за шансовете на националите да се класират за европейското през 2016 г.

"Даже да стигнем до бараж - не виждам как ще го спечелим. Освен това с оглед на резултатите в другите групи на бараж можем да срещнем отбори като Германия, Испания, Холандия", обясни Лечков пред ТВ+. Той заяви, че отборът ни е изглеждал трагично срещу Хърватска и Норвегия.

Лечков продължи и атаката срещу звездите на националния тим Попов, Миланов и Манолев, които паднаха на мерника му веднага след Осло.

"По традиция в националния отбор звездите играят слабо. Ние не искаме от тях да играят като Меси. Видяхте, че нямаше никаква борбеност. Плаха игра и страх. Никой не искаше да поеме отговорност", продължи той.

По темата дали Любо Пенев ще остане начело на националния отбор вицето каза": "Не бих си позволил да говоря от името на всички колеги. Когато стана треньор, имаше гласуване и Пенев бе подкрепен от всички членове на Изпълкома. Скоро ще имаме нова среща и на нея ще се реши всичко. Аз лично бях един от хората, които подкрепяха най-много Любо при назначаването му за селекционер. Но когато отборът не върви - се търси отговорност от треньора. Във футбола е така, когато не вървят нещата - треньорите го отнасят или поне се коментира тяхната смяна." Лечков не приема оправданията, че материалът, с който трябва да се работи, е лош.

Той взе отношение и по предложението на колегата си от Изпълкома Венци Стефанов да бъде назначен чужденец за селекционер:

"Нека да го предложи на Изпълкома. Всеки има право на мнение. Опитвали сме с треньор от чужбина. Всичко обаче е въпрос на средства. Но тук не става въпрос за треньор, а за футболистите. Те са длъжници на нацията, на треньора си, на нас. Това е. И преди съм го казвал и дълги години бях оплюван, когато изразявах по-различно мнение. Трябва да има малко напрежение в тях, да усещат, че от тях се очаква малко повече."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички