Ботев Враца изтръгна баража след голово шоу в Благоевград


Ботев Враца изтръгна баража след голово шоу в Благоевград
Снимка: Lap.bg

3631 0

Ботев Враца спечели с 5:3 гостуването си на Пирин Благоевград и по този начин се спаси от директно изпадане от Първа лига. Сега пред футболистите от Враца предстои бараж с четвъртия във Втора лига Етър, като победителят от него ще бъде част от елита през следващия сезон. Срещата ще се запомни и със сбогуването с футболния терен на легендите Светослав Дяков и Станислав Манолев, които напуснаха игрището през първото полувреме.

Баражът най-вероятно ще се състои на 28-и май, като през седмицата предстои БФС да насрочи точната дата и стадион за провеждането му. Но големият герой днес беше Юлиан Ненов, който вкара три гола за Ботев Враца, а също така подаде и за още един. По едно попадение добавиха Стефан Гаврилов и Йоан Бауренски.

За Пирин украинецът Вячеслав Велев откри резултата още в 10-ата минута, след като мощно прати с глава топката след подаване от корнер. Други две млади момчета също се разписаха за орлетата – Васил Христов и Даниел Иванов, като и за двамата това са първи голове в Първа лига.

Срещата беше особено емоционална за феновете на домакините, които през първото полувреме изпратиха любимците си Станислав Манолев и Светослав Дяков, които прекратяват състезателната си кариера. Двамата излязоха от игра в минутите, съответстващи на номерата на фланелките – 11-а и 18-а.

Велев даде преднина на Пирин, но гостите от Враца изравниха в 30-ата минута. След подаване на Брайън Переа топката попадна у Ненов, който простреля Киров. Пак капитанът на врачани се разписа за 1:2 след атака от дясно, центриране на Валери Христов и удар на Переа в гредата. Ненов на празна врата с глава вкара за 2:1. Но младокът Васил Христов изравни.

Второто полувреме започна ударно за Ботев (Враца), като още в началото Ненов оформи своя хеттрик, а след това подаде на Бауренски за 4:2. Накрая младокът Стефан Гаврилов вкара красиво от далече за 5:2, а още едно младо момче – Даниел Иванов на добита топка оформи крайното 5:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички