Кръгове работят за изгонването на Петев от националния?


Кръгове работят за изгонването на Петев от националния?

1066 0

Ивайло Петев е поредният национален селекционер на България, който ще изгори като бушон, пише "7 дни спорт". Вестникът твърди, че различни футболни кръгове искат 39-годишния специалист вън от националния.

Като доказателство за броженията срещу Петев е посочена откритата атака, на която той е бил подложен, "но не от конкретни хора". В същото време нито един от ръководните фактори в БФС не е направил опит да го защити, а Борислав Михайлов и Йордан Лечков пасуват. Изданието прави паралел между тази ситуация и случилото се с Любослав Пенев преди смяната му.

Различни членове на Изпълкома били силно негативно настроени срещу селекционера. Някои от тях открито имали интерес треньорът да се проваля постоянно и отборът да няма големи успехи при него, за да не олекне позицията му пред останалите фактори в българския футбол. Изданието припомня, че сред критиците на назначаването на Петев бяха босовете на Литекс и Славия Гриша Ганчев и Венцеслав Стефанов.

Проблемите за бившия треньор на Лудогорец и "Левски" идвали отвън, като различни футболни кръгове опитвали да влияят на дадени играчи. Иначе сред футболистите Петев е приет добре и се радва на отсъствие на групички в отбора или проблеми с дисциплината.

"И тъй като е доста трудно за определени кръгове и хора да разкритикуват Ивайло Петев по чисто футболни причини, те се опитват да го атакуват на лична основа,и то не скритика, а с нападки и обиди", пише "7 дни спорт", без да конкретизира.

Според изданието Ивайло Петев ще бъде сменен рано или късно, като борбата е на поста да бъде назначен друг бивш треньор на шампионите - Георги Дерменджиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички