Кръгла маса събра хора от БФС, МВР, НАП и Прокуратурата - запазването на почтеността на играта е приоритет за Гонзо


Кръгла маса събра хора от БФС, МВР, НАП и Прокуратурата - запазването на почтеността на играта е приоритет за Гонзо
Снимка: БГНЕС

437 0

Чрез официалния си сайт, от Българския футболен съюз информираха, че техни представители са взели участие в кръгла маса на тема "Превенция на манипулиране на спортни състезания".

Марио Костурков и Сани Панева са били поканени от Министерството на младежта и спорта, а по време на събитието Вагелис Александракис и Яцек Потулски са презентирали "анализ и добри практики за превенция на манипулирането на спортни събития".

От написаното става ясно също така, че на срещата са присъствали и представители на Българската федерация по баскетбол, Българската тенис федерация, МВР, НАП и Прокуратурата!

ОЩЕ: Венцеслав Стефанов не пожела да коментира Изпълкома на БФС, в който не участва

Състояла се е дискусия относно "специално разработван наръчник за безопасното докладване на сигнали относно манипулирани мачове и план за действие при подобни ситуации".

В края на поста се чете следното: "Борбата с такива порочни практики и запазването на почтеността на играта е сред абсолютните приоритети на президента на БФС Георги Иванов...".

Георги Иванов - Гонзо

Ето какво гласи цялата публикация на БФС:

"Представители на БФС участваха в кръгла маса на тема "Превенция на манипулиране на спортни състезания"

ОЩЕ: Официално: Играч с над 100 мача за ЦСКА наследи Георги Иванов - Гонзо в БФС

Офицерът по сигурността към Българския футболен съюз Марио Костурков и Сани Панева, мениджър “Програми, Стратегическо Развитие”, бяха поканени от Министерството на младежта и спорта да участват в консултация по проект MOTIVaction, чиято тема бе борбата с манипулиране на спортни мероприятия. По време на кръглата маса Вагелис Александракис, мениджър в отдел „Превенция на манипулирането на спортни състезания“ към Международния олимпийски комитет, и проф. Яцек Потулски от Университета в Гданск, член на Антикорупционната програма на ООН, презентираха анализ и добри практики за превенция на манипулирането на спортни събития. На срещата присъстваха още представители на Българската федерация по баскетбол, Българската тенис федерация, МВР, НАП и Прокуратурата.

Последва дискусия относно специално разработван наръчник за безопасното докладване на сигнали относно манипулирани мачове и план за действие при подобни ситуации. Борбата с такива порочни практики и запазването на почтеността на играта е сред абсолютните приоритети на президента на БФС Георги Иванов, който инициира работна среща на тази тема в края на март".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕГеорги Иванов - Гонзо обяснил, че е вързан: Борислав Михайлов подписал договор с 20 млн. лева неустойка

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички