Критична ситуация: Община Пазарджик обърна гръб на Хебър


Критична ситуация: Община Пазарджик обърна гръб на Хебър
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

915 0

"Община Пазарджик сваля всякакво доверие от ръководството на футболен клуб Хебър, което се преизбра самостоятелно в миналия ден. На този етап Общината ще подпомага усилено само и единствено развитието на детско-юношеската школа". Това обяви кметът на Пазарджик Петър Куленски в социалната мрежа Фейсбук.

На практика това означава, че Общината ще спре да финансира първия отбор на Хебър, който участва в Първа лига и е воден от родния специалист Любослав Пенев.

Съобщението от кмета на Пазарджик

Още: Георги Миланов: Заради Левски не играх 6 месеца, отказах на други български отбори

"Считаме предишното „ново“ ръководство на клуба и неговите действия за окончателно компрометирани пред гражданите и феновете на отбора. С отказа си първо дори да допусне Общината до финансовите показатели, а впоследствие нееднократно и в течение на месеци да отказва да предостави подробна и прозрачна информация как са се харчели ресурсите на клуба, респективно – на гражданите, ръководството за пореден път затвърждава усещането, че не може да му се има доверие. Никъде не съществуват условия, в които орган, който е финансирал една институция, да получава отказ от информация как са харчени парите му", написа Куленски.

Община Пазарджик обърна гръб на Хебър

"Паралелно с това пред управата на Общината е споделено от служители на клуба, че лице от ръководството е накарало всички треньори да подпишат декларации, които им забраняват да говорят и да дават каквато и да е информация на общински служители. Общината счита това за абсолютно потъпкване на всички норми и дълг към обществеността и няма да спре да настоява с всички инструменти на закона гражданите да получат пълна прозрачност за действията и разходите на футболния клуб. Община Пазарджик ще оперира и ще подкрепя инициативи само в условия на адекватна отчетност на дейностите и на харчените публични средства. И административният орган, и общността на Пазарджик не трябва да допускаме повече своеволия с публичен ресурс, в това число и употреба на спортни клубове като лост за политическо въздействие", допълва кметът на Пазарджик.

Припомняме, че съвсем наскоро пазарджиклии се разделиха с основни футболисти. Полузащитникът Карлос Охене бе представен като играч на родния гранд Левски, а голмайсторът на тима Георги Николов премина в Ботев Пловдив.

Още: Хебър обяви трансфер, а после се "редактира", за да отговори на "слухове и твърдения"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички