Кралев обяви дали очаква скоро завръщане на фенове по трибуните


Кралев обяви дали очаква скоро завръщане на фенове по трибуните
Снимка: Официален сайт на Левски

536 0

"Няма как да се възстанови това съоръжение, то е морално остаряло, ще се направи наново. Ще има общо пет съоръжения за водни спортове и многофункционална спортна зала. Този проект ще бъде приоритетен в следващия ни мандат", обяви спортният министър Красен Кралев пред бТВ по повод спортния комплекс "Червено знаме", който се намира в плачевно състояние.

"За съжаление, в страната има доста такива обекти, нормално е, след като до 2009 година един пирон не е забит в спорта, няма как за десет годни всичко да се оправи. Червено знаме имаше денонощна охрана до лятото, която ръководството е решило да премахне с оглед на по-тежкото икономическо състояние. За първи път има данни за такива нарушения преди около седмица. Възстановена е денонощната охрана, вече ще има и стационарна охрана с кабинка. Само в София сме инвестирали над 35 милиона лева за последните шест-седем години. Трябваше да започнем отнякъде - от там, където имаше най-голяма нужда. Ще дойде ред и на Червено знаме", коментира Кралев.

"Всеки си пази сектора, ние трябва да се грижим за здравето на българина, но трябва да пазим и икономиката. Ще дойде ред за публиката, в момента не сме в активен състезателен период, футболното първенство започва в средата на февруари. Другите спортове също ще се активизират, мисля, че има време дотогава. Това е последната мярка в спорта, която трябва да бъде охлабена. Решенията се взимат на момента, в зависимост от разпространението на вируса", каза той по повод допускането на публика на спортните мероприятия.

Кралев коментира избора на нов национален селекционер. "Трябваше да се направи тази промяна, тъй като бяхме свидетели на може би най-слабото представяне от много време насам. Ясен Петров е една интересна личност, много интелигентен човек и добър мотиватор. Точно такъв специалист трябваше на този отбор, който е с ниско самочувствие. Той е добър избор. Много пъти съм казвал, че това не са възможностите на националния отбор. Очаквам отборът да играе много по-привлекателен футбол, отколкото през последните години".

По-рано стана ясно, че е имало предложение и изборът за национален селекционер да бъде отложен - ето подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Немска медия: Пулев е жилаво "прасе", продаде се по-скъпо от очакваното

Българският топбоксьор Кубрат Пулев получи още похвали за представянето си в мача срещу Антъни Джошуа за световната...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама