Конгресът на БФС ще чака подобрение на епидемиологичната обстановка в страната


Конгресът на БФС ще чака подобрение на епидемиологичната обстановка в страната
Снимка: БГНЕС

1056 0

Конгресът на Българския футболен съюз, който трябваше да се състои на 11 декември, беше отложен. От футболната централа излязоха с ново съобщение, в което посочват, че нова дата за провеждане на Конгреса ще бъде насрочена едва след подобряване на епидепиологичната обстановка в страната.

Ето какво съобщават от БФС:

Българският футболен съюз информира обществеността, че с решение на Изпълнителния комитет на БФС по протокол №8/05.11.2020 г. се отменят решенията на ИК по т. 5 от Протокол от 25.06.2020 г. – за насрочване Конгрес на 11.12.2020 г., както и по т.3 от Протокол от 29.10.2020 г. – за приемане Покана за Общо събрание на същата дата.

След постъпило в БФС писмо №62-00-95/04.11.2020 г. от здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов, Изпълнителният комитет реши определянето на нова дата за провеждане на конгрес на БФС да се извърши след подобряване на епидемиологичната обстановка в страната.

На база на тези решения към момента не съществува правно основание за издигане и разглеждане на кандидатури за президент на БФС, като такива кандидатури ще могат да се издигат при условията, определени в Устава на Българския футболен съюз и след определяне датата за провеждане на конгрес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички