Кой ще завърши на 7-о място в Първа лига - Берое или ЦСКА 1948, това е въпросът!


Кой ще завърши на 7-о място в Първа лига - Берое или ЦСКА 1948, това е въпросът!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2260 0

В днешния 20 май ще се изиграе и последният кръг от плейофната група в Първа лига за разпределение на местата между 7-о и 10-о. Арда Кърджали посреща Берое, а ЦСКА 1948 гостува на Локомотив в Пловдив!

От четирите отбора, само старозагорци и столичани имат шансове да завършат на седмата позиция, която ще им даде право на бараж за участие в европейските клубни турнири срещу Ботев Пловдив. Към този момент Берое има аванс от една точка, а и чисто на теория за тях предстои двубой с по-лек опонент.

Арда Кърджали - Берое (20:00 ч.)

Това ще е четвърти мач между тези два отбора през кампанията, а до този момент Берое няма победа. В края на април сблъсъкът завърши 2:2, като "зелените" пропиляха аванс от две попадения. Равен бе резултатът и в първата среща в Стара Загора, а Арда спечели минимално своето домакинство в началото на месец март. 

Локомотив Пловдив - ЦСКА 1948 (20:00 ч.)

"Смърфовете" играят много по-добре на "Лаута", отколкото като гост. Навън Локомотив е без победа от ноември месец насам, докато на собствения си стадион "черно-белите" са безпогрешни през втория полусезон. От последните си два мача Локомотив спечели само по точка, но преди това успя да запише хеттрик от победи - над Царско село, Берое и ЦСКА 1948.

През този сезон ЦСКА 1948 вече си тръгна веднъж победен от "Лаута", след като в дванадесетия кръг загуби с 1:2. В исторически план "червените" нямат победа над Локомотив в Пловдив в общо четири мача. Сега обаче, "армейците" се нуждаят от трите точки, за да могат при грешка на Берое да излязат като победител от тази група.

КЛАСИРАНЕТО

7. Берое - 41 точки

8. ЦСКА - 40 точки

9. Локомотови Пловдив - 37 точки

10. Арда Кърджали - 32 точки

ВИЖТЕ ОЩЕ: ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за двата сблъсъка от Първа лига!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички