Кметът на Монтана: Няма да сме като Марек и Хасково в "А" група


Кметът на Монтана: Няма да сме като Марек и Хасково в "А" група

1402 0

Кметът на Монтана Златко Живков увери пред "България Днес", че тимът му няма да има проблем с лиценза за "А" група през новия сезон. Той обеща Монтана да не е боксова круша в елита.

Г-н Живков, спокойни ли сте относно лиценза за елита?

- Да, напълно. Не съм убеден, че ще намалят "А" група на 10 отбора. Ако това стане, ще бъде върхът на сладоледа. Имаме задължения само към НАП, но не и към треньори, футболисти и фирми. Няма драма в тази посока. "Монтана" се стяга за добър сезон в "А" група. Разчитаме на приходите от телевизионните права. Надявам се, че ще осигурим приличен бюджет.

Стадионът ще отговаря ли на изискванията?

- Нямаме проблем със съоръжението, наскоро му направихме реконструкция. Разполагаме с допълнителен затревен терен. Очакваме монтиране на последен вариант за електрическо осветление със засилена мощност.

Играете с "Пирин" и "Локо" (Горна Оряховица), които ще определят другия новак в елита. Ще им скочите ли?

- В момента ние сме рекордьори в "Б" група с тези 12 поредни победи. Ще се борим докрай да не прекъсваме тази серия. Другите два отбора да си решават между тях спора.

Ще получат ли играчите премии за класирането си в "А" група?

- Те и сега не са им малки бонусите. С тази поредица от победи не знам друг отбор в България този сезон да е получил толкова премии, включително "Левски" и ЦСКА.

Ферарио Спасов остава ли треньор?

- Твърдо остава, кощунство ще бъде да го сменим след такъв сезон. Съставът ни е на ниво, но ще бъде подсилен с няколко човека, двама от които чужденци. Ние имаме опит в "А" група, няма да сме като "Марек" или "Хасково". Досега в историята ни никога не сме изпадали, когато сме били новаци в елита.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички