Клуб от Първа лига е затънал в дългове: Доста по-зле, отколкото се смяташе


Клуб от Първа лига е затънал в дългове: Доста по-зле, отколкото се смяташе
Снимка: БГНЕС

3717 0

Кметът на Благоевград Методи Байкушев призна, че ситуацията за местния Пирин не е никак добра. Градоначалникът определи като "шокиращ" фактът, че бившият кмет на Благоевград обясни, че оставя клуба в "цветущо" състояние и без дългове.

В крайна сметка по сметката на Пирин ще бъдат преведени седем хиляди лева (средствата са част от субсидията за ДЮШ), за да могат да се проведат следващите мачове. Той призна, че ще се реши дали ще бъде приета оставката на управителя на клуба Атанас Дафинов на следващия Общински съвет.

"Всъщност клубът има огромни дългове и точно нула лева по сметките. Надявам се, че дотогава (бел. ред. 24 ноември, когато ще има заседание на Общинския съвет) ще намерим и ще предложим човек, който временно да изпълнява тази длъжност и който ще поеме ангажимент да опита да извади клуба от това състояние.

Тепърва трябва да влезем и да установим какво е реалното състояние. Аз наистина недоумявам как може целият град да знае, че този клуб е затънал в дългове, някой да излиза и да казва, че го оставя без дългове. Казвам край на това, от тук нататък община Благоевград ще изнася само истинска информация за състоянието както на администрацията, така на финансите на общината, на дружествата и на предприятията.

Така или иначе ние ще сигнализираме органите във връзка с гигантската финансова дупка, която открихме и чийто измерения всеки изминал ден става все по-сериозни. По-късно ще сезирам и компетентните органи, за да се направи проверка от страна на АДФИ, Сметната палата, ако трябва и от прокуратурата, за да се изясни къде са парите на Благоевград" - каза още той.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички