Кирил Ананиев посочи при какви условия ще се затегнат мерките в спорта


Кирил Ананиев посочи при какви условия ще се затегнат мерките в спорта
Снимка: Министерски съвет

1163 0

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев сподели на специален брифинг на Националния стадион "Васил Левски", че не се предвижда затягане на мерките против коронавируса в областта на спорта, но ако привържениците по стадионите се държат както по време на ЦСКА - Левски, ще се предприемат по-строги действия.

Според Ананиев, въпреки че в последните дни случаите на новозаразени с коронавирус често са над 100. "Не се предвижда затягане на мерките в момента. Очакваме да има намаление на случаите в близките дни. Ако продължат да се погазват предписанията, както се случи на Левски - ЦСКА, ще се принудим да затегнем мерките. Надявам се да бъдат по-коректни и точни, но ако не е така ще предприемем по-строги действия”, каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев уточни, че отговорност за спазването на мерките по време на мачовете, носят отборите-домакини, като съответно те ще понасят наказания при неспазване на ограниченията. "Задължение на организатора на футболния мач е да осигури възможност за спазване на противоепидемичните мерки. Вече имаме един съставен акт във връзка с мача ЦСКА - Левски. Отговорност носи организаторът, който е отборът-домакин", каза Пенчев. А как бе обяснено за финала и за допускането на фенове - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички