Казахстан и Азербайджан го могат, само ние - не


Казахстан и Азербайджан го могат, само ние - не

1238 0

Неприятно, колкото и да е условно, сравнение може да се направи между представянето на няколко отбора в последния ден на октомврийските световни квалификации и това на българския национален отбор в предния. 

Във вторник вечерта 4 отбора къде повече, къде по-малко в ролята на аутсайдери се озъбиха сериозно на участници на европейското първенство във Франция. Три от тях взеха и по точка. Казахстан се добра до 0:0 срещу румънците.

ХУБЧЕВ ЩЕ ПРАВИ КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ В СЪСТАВА

Така бившата съветска република показа, че си е взела поука след 0:5 като гост на Черна гора в миналия кръг. Защитникът на “Лудогорец” Козмин Моци смени контузилия се Григоре в 26-ата мин. Друг играч на българския шампион Клаудиу Кешерю остана резерва.

Друга бивша част от СССР - Азербайджан, затвърди отличния си старт с равенство 0:0 срещу Чехия насред Острава. Преди началото на кампанията азерите, които са водени от хърватската легенда Роберт Просинечки, бяха смятани за пълни аутсайдери, но явно при тях нещо сериозно се променя.

Румънците и чехите отпаднаха в групите на Евро 2016, но Полша стигна до 1/4-финал. Във Варшава обаче Роберт Левандовски и компания бяха на косъм от това да загубят домакинството си на Армения. При 1:1 в 93-ата мин футболист на гостите пропусна чисто положение, останал сам срещу вратаря Фабиански.

2 мин по-късно Левандовски, който със сигурност е в топ 5 на най-добрите нападатели в света, измъкна Полша с гол за крайното 2:1. Така асът на германския “Байерн” се разписа в 8-и пореден квалификационен мач. Общо в тях той има 14 попадения. Словения завършва списъка с отбори, чието представяне контрастира с това на България.

Бившата югорепублика със сигурност не е сред аутсайдерите в Европа, но радостта след нулевото равенство у дома срещу Англия показа, че момчетата на Сречко Катанец са се борили със зъби и нокти за точката. Та сравнението с тези отбори не може да не носи горчилка на българския фен и той да не си задава въпроса защо другите могат, а ние - не.

Дори Сан Марино имаше повод за радост в този кръг от световните квалификации. Футболното джудже успя да изравни в Осло на Норвегия за 1:1. Това бе първо попадение за Сан Марино в гостуване от пресевките за мондиал след 17 “сухи” мача. Резултатът остана 1:1 до 77-ата мин, а голът на гостите накара норвежки тв коментатор да крещи в ефир, че това е позор.

Норвегия все пак стигна до победа с 4:1. Статистически погледнато, дори тимът на Сан Марино се е представил по-добре от българския, който падна с 0:3 в съседна Швеция. В същата група С световният шампион Германия победи само с 2:0 гостите от Северна Ирландия. Домакините направиха множество пропуски в Хановер. В този град бундестимът записа победа номер 21 в историята си и така той стана мястото с най-много успешни мачове за националния отбор.

Победата бе 94-а за селекционера Йоахим Льов Така той изравни своя сънародник Сеп Хербергер, който досега бе еднолично №1 в света.

Източник: 24 часа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички