Хубчев вече е решил какви кардинални промени ще прави в националния


Хубчев вече е решил какви кардинални промени ще прави в националния
Снимка: Guliver/GettyImages

1140 0

Селекционерът на националния от­бор Петър Хуб­чев и неговият щаб са обсъдили про­фила на играчите, кои­то ще търсят за след­ващата квалификация с Беларус. Германски­ят възпитаник в тре­ньорската професия иска да види момчета, които да притежават типичните силни страни на немците - да са издръжливи физичес­ки, да печелят повече единоборства и да са добре подготвени так­тически, дори това да е за сметка на техни­ческите им умения.

ЛЕЧКОВ ОБЕЩА ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ СЛЕД РАЗГРОМИТЕ

То­ва потвърди пред „Ме­ридиан Мач" и членът на Изпълкома Емил Костадинов, който след двубоя в Сток­холм е разговарял и със селекционера, и с Йордан Лечков, който е най-близо до предс­тавителни ни отбор от всички шефове в БфС.

„Особено срещу силните се виждат много добре как отпа­даме и във физическо, и в тактическо отно­шение. Знаем си сла­бостите и за това трябва да работим. Нека се дава път на младите и да се търси по-добро обиграване. Доволен съм, че и при младежите видяхме няколко момчета, които могат да играят при мъжете", обяви Коста­динов.

Петър Хубчев обаче е категоричен, че ще избира състава си единствено според мо­ментната форма на футболистите, а не според възрастта. След грешките в за­щита и особено след лошото представяне на Антон Недялков като ляв бек cрещу Швеция, той вече е решен да върне Петър Занев в отбора. Забравеният от Ивайло Петев за­щитник натрупа соли­ден опит в руското първенство, където е твърд титуляр в Амкар и капитан на отбора. Именно заради това, че играе с успех в Премиер лигата, той ще намери място в групата за мача с Бе­ларус.

Следващият ни противник е типичен представител на съ­ветската футболна школа. Мачът с Алек­сандър Хлеб и компа­ния е на 13 ноември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички