Капитанът на България U17 - Михаил Полендаков, отиде на проби в РБ Залцбург


Капитанът на България U17 - Михаил Полендаков, отиде на проби в РБ Залцбург
Снимка: facebook / fcseptemvri

1308 0

Ръководството на втородивизионния Септември София обяви официално, че 16-годишен юноша на клуба е отишъл да кара проби в отбора на РБ Залцбург!

Капитанът на България U17 потегли към Австрия

Става въпрос за централния защитник Михаил Полендаков, който е капитан на националния ни тим до 17 години!

Още: ЦСКА отново прати Симеон Александров да трупа опит във Втора лига

Младокът е заминал за Австрия днес, 15-и януари, заедно със семейството си, като ще изкара пробен период в австрийския гранд до 3-ти февруари.

Той ще прекара една седмица в клубната база на "биковете", ще премине през редица тестове и ще изиграе контролна среща срещу Байерн Мюнхен (вероятно се има предвид някой от юношеските или младежките отбори на баварците), поясниха от Септември.

След това Полендаков ще пътува заедно с РБ Залцбург U18 за Бразилия, където ще вземе участие в турнир с тимовете на Коринтианс, Сао Пауло, Сантош, Крузейро, Брагантино, както и отбори от Мексико и Колумбия.

Ето какво гласи цялата публикация на Септември София:

"Футболистът на Септември и капитан на националния отбор до 17 години - Михаил Полендаков замина за Ред Бул Залцбург!

Юношата на #СептемвриСофия - Михаил Полендаков замина тази сутрин за Австрия със своето семейство и представител на клуба, където ще изкара пробен период в Ред Бул Залцбург от 15 януари до 03 февруари.

Още: Признаха си: Левски има интерес към Димитър Шейтанов, Септември го пуска?

16 - годишният Михаил ще прекара една седмица в клубната база на "биковете", като ще премине редица тестове и ще изиграе контролна среща срещу Байерн Мюнхен, а от 20 януари заминава заедно с отбора до 18 години за Бразилия, където ще вземе участие в турнир с тимовете на Коринтианс, Сао Пауло, Сантош, Крузейро, Брагантино, отбори от Мексико и Колумбия, след което ще се завърне в София.

Роденият през 2007 година защитник е част от представителният отбор на #септемврийци , като считан за един от най - големите таланти в своята възраст, той дебютира за представителният тим на #Септември в Първа лига, едва на 15 години. Той е и капитан на юношеският национален отбор до 17 години!

Пожелаваме му успех!".

*Четете всички последни новини от българския футбол в SportLive.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички