Камата открива 4 академии на Барса, но първата няма да е у нас


Камата открива 4 академии на Барса, но първата няма да е у нас
Снимка: БГНЕС

1819 0

Най-успелият български футболист Христо Стоичков е получил лично от президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу лиценз за откриването на 4 футболни академии под марката на каталунския клуб. Изненадващото е, че Камата смята да открие първата школа не в България, а в Казахстан, като това е свързано с назначението му за селекционер на националния отбор на страната, което той очаква.

Това разкри българският футболен агент Мирчо Димитров. Още по-изненадващото е, че идеята е горещо подкрепена от двама успешни български треньори - работещите в Казахстан Станимир Стоилов и Димитър Димитров. И тримата са бивши треньори на България, като жалкото е, че те не ратуват първата школа да е у нас.

"Искам да обявя, че преди една седмица Христо Стоичков получи лиценз от президента на Барселона за откриването на четири футболни академии под марката "Барселона". Предвид факта, че на територията на Казахстан са се събрали най-добрите български специалисти, смятам, че първата такава академия трябва да бъде открита във вашата страна. Това мое мнение се подкрепя от Стоичков, Станимир Стоилов и Димитър Димитров", заяви агентът, цитиран от zakon.kz.

Мирчо Димитров заяви също, че със Стоичков са настроени за сериозна работа и не пожела да отговори каква заплата би взимал бившата звезда на Барселона, ако поеме отбора на Казахстан.

Относно класирането за Мондиал 2018 със Стоичков, Димитров заяви:

"Настроени сме за успех. Христо винаги, с Божията помощ, излиза победител от трудни ситуации. И, както се казва, който не рискува, не пие шампанско", каза мениджърът.

Димитров разкри, че Стоичков е добре информиран за футбола в страната, за което се грижат както агентът, така и Мъри и Херо.

"За последните няколко години аз работя на казахстанския трансферен пазар и всичката събрана от мен информация в пълен обем достига до Христо. По този въпрос получаваме неоценима помощ от двамата наши треньори, които са близки приятели на Христо - Станимир и Димитър. Смятам, че тези фактори ще спомогнат за бързата адаптация на Христо като главен треньор на Казахстан", завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички