Дуо екс звезди на Чикаго Файър идва да уважи Камата


Дуо екс звезди на Чикаго Файър идва да уважи Камата

1140 0

Бившите съотборници на Христо Стоичков в Чикаго Файър Петер Новак и Диего Гутиерес ще се включат в юбилейния мач на Камата през май тази година.

И двамата без колебание са потвърдили участие в спортното събитие на България за годината, информира "Дарик".

"С Диего и Петер ме свързва голямо приятелство. Много се радвам, че въпреки натоварената им програма, ще успеят да дойдат за юбилея и отново да си припомним добрите стари времена, когато сме били заедно на терена", заяви Стоичков по повода.

Шоуто "50 години номер 8" ще се проведе на 20 май на Националния стадион "Васил Левски".

Преди да се събере със Стоичков в Чикаго, полската звезда Петер Новак е играл още в Турция, Швейцария и Германия. Избран е за един от най-добрите играчи на Бундеслигата за сезон 1995-96 докато е в Мюнхен 1860. През 90-те години Новак е един от водещите футболисти на полския национален отбор, като същевременно носи и капитанската лента на ръкава си. През 1996 г. е избран и за Футболист на годината в Полша.

Като треньор той започва като помощник в Ди Си Юнайтед, преди да вземе американски паспорт и да стане асистент на Боб Брадли в националния тим на САЩ. През 2009 г. напуска, след което оглавява новия отбор в Мейджър Лигата Филаделфия Юниън, като в последствие е избран и за Изпълнителен вицепрезидент на клуба.

Диего Гутиерес е един от най-добрите и впечатляващи плеймейкъри в Мейджър Лигата. Колумбиецът е еднакво добър и в защитата, и в нападението и се радва на изключително успешна кариера в отборите Канзас Сити Уизардс и Чикаго Файър. През 2001 г. взима американки паспорт и се включва в националния отбор на САЩ. Днес Гутиерес е телевизионен коментатор в Fox Sports 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички