Какво ще се случи с Първа лига и финала за Купата, ако БФС остане без лиценз?


Какво ще се случи с Първа лига и финала за Купата, ако БФС остане без лиценз?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1283 0

В случай че БФС остане без лиценз, Първа лига ще "оцелее". Това са разкрили експерти по спортно право пред вестник "България Днес". Първенството ни ще излъчи шампион и участници в евротурнирите, дори Министерството на спорта да изпълни това, което министър Радостин Василев предупреди тези дни.

До 25 май футболният съюз трябва да предостави на министерството отчет за изпълнение на 4-годишната програма, финансов отчет за предходната година и приет бюджет за текущата. Дори и от централата да не се справят с това и лицензът им да бъде отнет, Първа лига ще е завършила до 25 май. Така ще има излъчен шампион и евроучастници.

Финалът за Купата на България също не е застрашен. Той е насрочен за 11 май на стадион "Васил Левски". Под въпрос може да останат само някои срещи в долните дивизии, но те могат да бъдат отложени, докато проблемът с лиценза се разреши, твърдят експертите.

На този етап няма сериозни пречки желаните от Василев документи да бъдат предоставени до 25 май, така че вероятно няма да се стига до крайната мярка спрямо БФС. Според последни информации след малко повече от месец ще има конгрес на футболния съюз (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички