Каква драма! Хебър оцеля след късни голове на резерва, Берое е на бараж (ВИДЕО)


Каква драма! Хебър оцеля след късни голове на резерва, Берое е на бараж (ВИДЕО)
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

4012 0

В директен сблъсък за спасение се изправиха един срещу друг тимовете на Хебър и Берое в мач от последния кръг на Първа лига. Пазарджишкият тим победи с 3:1 с два късни гола в добавеното време, с което се спаси и остава в елита. Берое пък ще играе бараж срещу Спортист Своге за оставане в елита.

Ивайло Михайлов откри в 42', а Тонислав Йорданов се разписа от дузпа в 81'. Влезлият като резерва в 73' Марк-Емилио Папазов вкара в първата и петата минута на добавеното време, за да осигури оставането в елита на Хебър.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Главният съдия Георги Давидов в първите пет минути показа по един жълт картон на футболисти от двата тима, като и двата тима показа нахъсана игра в нападение. Въпреки това опасните положения липсваха.

В 21' Николай Николаев получи вдясно и центрира в наказателното поле на Берое, но Серкан Юсеин попречи на Серано да завърши. Две минути след това Васил Василев от Берое имаше претенции за неотсъдена дузпа срещу него, но сигнал не последва.

В 42' Хебър успя да поведе в резултата. Домакините изпълниха свободен удар, а топката беше пратена в наказателното поле на Берое. Там Иван Гошев опита да боксира, но вместо това прати топката право в главата на Ивайло Михайлов, който се разписа за 1:0. Лошата новина е, че при отбелязването на гола играчът се контузи и бе принудително заменен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Три минути след подновяването на играта Мара стреля силно от границата на наказателното поле, но Дебърлиев изби. 5 минути след това Октай Хамдиев центрира за Лорен Марузин, който нанесе удар с глава, но слабо и в ръцете на Гошев.

В следващите минути Берое се активизира малко, като в 79' бе отсъдена дузпа след нарушение на Марк-Емилио Папазов срещу Каскарадо. Давидов веднага отсъди фал, а зад топката застаната Тонислав Йорданов, който бе безкомпромисен.

В първата минута на добавеното време Хебър се разписа след грешка на Гошев. Папазов се възползва от неразчетеното му действие и след центриране с глава се разписа за 2:1. Влезлият като резерва Папазов се оказа повече от правилен ход, като в петата минута от добавеното време оформи крайното 3:1. След това се стигна до сериозна разправия между играчите, като Серкан Юсеин дори бе изгонен, като и Спас Георгиев получи червен картон извън терена.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Хебър: 1. Петър Дебърлиев – 33. Стефан Цонков, 5. Мартин Михайлов, 55. Георги Вълчев, 27. Роберт Мазан, 44. Николай Николаев, 8. Алехандро Серано, 97. Венсан Марсел, 9. Ивайло Михайлов, 77. Октай Хамдиев, 98. Георги Търтов

Берое: 23. Иван Гошев – 2. Густаво Каскардо, 4. Бубакар Траоре, 5. Зария Ламбулич, 8. Серкан Юсеин, 10. Уерди Мара, 13. Ромарио Мойс, 14. Педро Енрике, 16. Симеон Мечев, 18. Клайдер Машедо, 19. Васил Василев

ПРЕДИ МАЧА

Срещата е от 18:30 часа в Пазарджик, а главен съдия ще е Георги Давидов. Към момента отборът на Николай Киров е в по-добра позиция с актив от 32 точки, а Хебър е с 29. Ако обаче пазарджишкия тим победи, то ще изместят днешния си съперник заради по-добрите си показатели в мачовете помежду им в редовния сезон.

Пирин пък е  с 31 и също днес домакинстват на Спартак (Варна). Има вариант, при който и трите отбора да имат еднакъв брой точки - 32, като това ще се случи, ако Хебър победи, а Пирин и Спартак (Варна) завършат наравно. Тогава според регламента на БФС се прави отделно класиране между трите тима в мачовете помежду им в редовния сезон. По този показател и трите тима биха имали еднакъв актив - пет точки, при това положение се гледа головата разлика, като тогава Берое би бил на бараж заради най-слаба такава - 2:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички