Ясни са полуфиналните двойки в долната осмица, кой се бори за Европа и кой за оцеляване?


Ясни са полуфиналните двойки в долната осмица, кой се бори за Европа и кой за оцеляване?
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1254 0

След изиграването на последните мачове от група Б на втората осмица на Първа лига станаха ясни и всички полуфинални двойки в битката за участие в евротурнирите и за оцеляване в елита. Вчера Ботев Пловдив победи Дунав Русе с 3:1 у дома и по този начин завърши на първо място в групата, докато Ботев Враца и Арда Кърджали направиха равенство 0:0 на стадион "Христо Ботев" в северозападния град, след като Арда финишира на втора позиция, а врачани - на трета.

По този начин в битката за евроквота Ботев Пловдив ще приеме Етър, а Черно море ще посрещне Арда, след което победителите ще определят в директен сблъсък кой отбор ще участва в бараж за участие в Лига Европа срещу отбор от първата шестица. Там в момента е доста заплетено, като отборите с близки точки са Левски, ЦСКА, Локомотив Пловдив и Славия. Пловивчани обаче вече си осигуриха квота за Европа след спечелването на Купата.

В борбата за оцеляване Витоша Бистрица вече изпадна, а Дунав, Царско село и Ботев Враца ще изиграят по един мач помежду си, за да определят кой тим ще се спаси и кои два ще играят баражи с втория и третия в крайното класиране на Втора лига, съответно Септември и Монтана. Решаващите мачове от втората осмица ще се изиграят от 6 юли (понеделник) до 13 юли (понеделник). А какво заяви за бъдещето си Тодор Неделев и ще напусне ли Ботев Пловдив - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички