Янев: Зложелателите забравят, че Любо вдигна отбора и върна феновете


Янев: Зложелателите забравят, че Любо вдигна отбора и върна феновете

6549 0

Бившият футболист на ЦСКА и Литекс Христо Янев, който понастоящем помага на националния селекционер Любослав Пенев като съгледвач, защити себе си и Пенев от атаките, дошли от различни страни след двете загуби на "лъвовете" в квалификациите за Евро 2016. Българският отбор загуби с 0:1 от Хърватия в София и отстъпи с 1:2 на Норвегия в Осло.

"Не знам защо хора, които са далеч от футбола, си позволяват да коментират, без да цитират източници. Опитват се да създадат напрежение в отбора, а забравят тежкия момент, в който Любо Пенев пое отбора и успя да го вдигне, заиграхме с много пасове и неслучайно стадионът беше пълен срещу Хърватска. Трябва да подкрепяме тоя отбор и да престанем с дребните заяждания", коментира бившият халф, който бе гост в Студио "Дерби".

Част от атаките срещу Пенев бяха за това, че е изпращал нерегламентирано свои хора да наблюдават съперниците на националния отбор в цикъла за Евро 2016. Янев заяви, че всички негови пътувания зад граница са били съгласувани с ръководството на Българския футболен съюз.

"Не знам откъде идват атаките към мен. Любо Пенев е изключителен професионалист, който изпипва детайлите до най-малка подробност. Той няма да си позволи да направи нещо, което не е в полза на отбора", категоричен е Христо Янев.

"Аз гледах мача Хърватска – Кипър. Не виждам откъде идва тая суматоха, сигурен съм, че разходите са съгласувани. Никой не беше против някой от нас да замине. Ние притежаваме лицензи, взели сме си изпитите с усилен труд, от 20 години сме във футбола. Всеки треньор би изпратил човек, на когото има доверие, познава го и знае как ще свърши работата", уточни помощникът на Пенев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички