Жалбата на Скравена може да прати и Гонзо, и Касабов на конгреса на ФИФА


Жалбата на Скравена може да прати и Гонзо, и Касабов на конгреса на ФИФА
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

375 0

Адвокатът по спортно право Георги Градев разясни какво ще последва след жалбите срещу вписването на Георги Иванов-Гонзо като президент на БФС.

Български прецедент в Тайланд

Градев, който беше кандидат за ръководител на футбола ни, разкри, че има вариант и Гонзо, и Михаил Касабов да представляват БФС на Конгреса на ФИФА през май.

Още: Наско Сираков, Гонзо, Боримиров и Филил Филипов на една маса: Защо? (СНИМКИ)

Жалбата може да спре новия президент да присъства на събитието в Тайланд. Ако той не бъде вписан като президент дотогава, на конгреса трябва да присъства Касабов.

До вписването на Иванов в отношенията с ФИФА и УЕФА е нужен подписът на Касабов

"Има вариант и двамата (Иванов и Касабов, бел.ред.) да са представители на БФС на Конгреса на ФИФА. Ако гласуват и по различен начин, ще настане веселба", сподели адвокатът пред "България Днес".

Куп проблеми за БФС след жалбата

Още: Президентът на Скравена обясни защо атакува президентския пост на Георги Иванов - Гонзо

Според него жалбата на Скравена може да доведе до нови дела, които да се проточат с години. Докато Гонзо и новият Изпълком не бъдат вписани в Търговския регистър, част от решенията им няма да са легитимни.

"Те могат да упражняват дейността си по вътрешни въпроси. Могат да назначават комисии, да правят назначения. Но във взаимоотношенията им с ФИФА, УЕФА, рекламодатели трябва да стои подписът на Касабов", посочва Градев.

Той разкри още, че натискът върху жалбоподателя - Петко Петков от ФК Скравена, може да дойде от Зоналния съвет на БФС, който може да изхвърли клуба от структурите си. Президентът на Скравена пък заговори за натиск над него и заплаха за децата му. 

Гонзо скри пристрастията преди Левски - ЦСКА: Нека по-добрият победи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички