Изпълнителният директор на Локо София е задържан, повдигнато му е обвинение след боя на мача с Хебър


Изпълнителният директор на Локо София е задържан, повдигнато му е обвинение след боя на мача с Хебър
Снимка: Официален сайт на Локомотив София

2404 0

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов даде специална пресконференция, която бе с главен акцент инцидентите от двубоя във Втора лига Локомотив (София) - Хебър. В събота скандалът стана в края на срещата от Втора лига, когато гостите отбелязаха гол, което доведе до радост сред шефовете на Хебър. В последствие това е довело до физически сблъсъци с хора от "железничарите".

Тогава президентът на Хебър Иван Папазов сподели, че фенове на Локомотив София са нахлули във ВИП ложата на ст. Локомотив, където се е стигнало до сблъсъци. Пострадал е братът на Папазов - Красимир, който е със счупен нос. Сега стана ясно, че са повдигнати обвинения на трима от задържаните. Образуваното досъдебно производство е за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. От МВР заявиха, че няма да толерират хулигански прояви по време на спортни срещи и ще взимат необходимите мерки, за да се гарантира сигурността на хората. Иванов потвърди информацията, че сред задържаните изпълнителният директор на "железничарите" Бойчо Величков. Освен бившия национал в ареста са се озовали още четирима души.

"С по-голяма част от клубовете, говоря за големите клубове от Първа лига, имаме подписани договори, но съгласно действащото законодателство, бих искал да кажа, че отговорността за реда на мача и опасването на обществения ред носят отговорните по сигурността и клуба организатор. Парадоксалното в случая е, че клубът организатор, който отговаря за реда на стадиона и обществения ред, се оказва, че е инициатор на инцидента".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички