Изпълкомът се събира заради Любослав Пенев


Изпълкомът се събира заради Любослав Пенев

1513 0

Изпълнителният комитет на БФС се събира спешно заради бъдещето на селекционера на националния отбор Любослав Пенев.

Силните мъже в българския футбол ще бистрят утре какво да правят с Пенев след резила 1:1 с Малта от миналия уикенд. Най-вероятно поредната ни издънка ще бъде и последният мач на Любослав Пенев като треньор на "А" Фаворит за нов селекционер е Ивайло Петев, който в момента е свободен. Утре трябва Изпълкомът да заседава, като сбирката не беше планирана предварително, пише "7 дни спорт". Очаква се след нея да бъде обявена официално и раздялата между България и Любослав Пенев. Твърдо за освобождаването на треньора вече се обявиха част от членовете - Кирил Домусчиев, Венцеслав Стефанов и Йордан Лечков. Емил Костадинов също намекна за подобно нещо, а неутралитет поне публично държат Борислав Михайлов и Атанас Фурнаджиев. Очаква се мнението на Гриша Ганчев, което също трябва да има тежест.

До този момент обаче Любо Пенев отказва да подава оставка. Треньорът си има действащ договор и обяви, че до следващия ни мач с Италия през март има прекалено много време. В контракта на треньора има сериозна неустойка при негово предсрочно освобождаване. Освен това целият екип на Пенев - Ради Здравков, Давид Родригес и Йордан Йорданов, както и лекарският щаб, имат немалко обезщетение.

Именно тази сума най-вероятно ще се превърне в проблем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички