Избраха формата на Висшата ни лига - копира полската Екстракласа


Избраха формата на Висшата ни лига - копира полската Екстракласа

1098 0

В началото на юни ще стане ясно дали А група ще има нов формат (б.а. - Висша лига) и какъв точно ще е той, съобщава "Тема Спорт". Най-рано това ще стане в края на май. 

БФС вече е изпратил анкетни карти на 29 клуба от елита, Б и В групите. Основните критерии са три - банкова гаранция от 1,5 милиона лева, осветление и подходящи терен и база.

Срокът за лицензиране е 30 април.

Както е известно, холандска форма се зае с изработването на подходящия модел за Висша лига у нас. От там са се спрели на дивизия с 16 отбора и плейофи - първа и втора осмица, както е в полската Екстракласа.

Новият сезон ще започне на 16 или 23 юли. Извън тимовете от А група готовност за покриване на критериите и участие вече са заявили Созопол, Нефтохимик, Ботев Враца, Етър и Несебър. Експертите са готови и с формат при 14 клуба. По-малко обаче едва ли ще са, заявиха от централата.

Бланка за Висшата лига е пратена и на ЦСКА. БФС обаче предлага невъзможен вариант за "армейците". Клубът се намира в процедура по несъстоятелност, поради което дори и да кандидатства за лиценз, няма как да покрие критериите за участие в професионалния футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички