Ивелин Попов пред SL: Правилникът на Пенев е в сила от първия ден


Ивелин Попов пред SL: Правилникът на Пенев е в сила от първия ден

36280 0

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов е пределно амбициран за победа във важния за амбициите ни за класиране на Евро 2016 мач срещу Хърватия. Пред Sportline.bg нападателят сподели очакванията си от двубоя, мнението си за хърватските провокации, както и какво е отношението на съотборниците му в Кубан към А-отбора ни. Попов коментира и правилника на селекционера Любослав Пенев, който шокира медиите в Хърватия.

Какви са твоите очаквания от мача с Хърватия? Имате ли сили за точка или три?

- Имаме сили и за точка, и за три. Футбол е все пак и на терена ще се види какво ще стане.

Ядосаха ли ви тези публикации в хърватските медии, че сте анонимници?

- Няма какво да ме ядосат, защото същият този човек, който е писал материала, ми звъня три пъти и аз му отказах да му дам интервю. Това е негово мнение. Както виждате, треньорът на хърватите и футболистите ни уважават и се отнасят към нас с респект. Всеки един журналист, който има колонка в някой вестник, може да напише всичко, така че няма какво да се озлобяваме. На терена ще покажем кой кой е, живот и здраве.

За кое място реално може да се бори България? Някои от хърватите заявиха първото място.

- Хърватите са един доста сериозен отбор и ние подхождаме с уважение към тях, но нищо повече. Противникът винаги трябва да се уважава, но на края на квалификациите ще се види кой на кое място е. Да се надяваме ние да сме на едно от трите места, за да можем да се класираме на европейското първенство.

Предстои ни и мач с Норвегия...

- За Норвегия е рано да се мисли. Мислим мач за мач.

Какво мислят в Кубан за българския национален отбор?

- Като цяло в Русия ни уважават нас, българите, и се отнасят с респект към нашата държава. В Кубан всички хора знаят кой е националният отбор на България и го уважават.

Българският национален отбор от доста време търси лидер. Може ли този лидер да си ти, след като се видя в мача с Азербайджан, че липсваше на отбора?

- В момента този национален отбор е съставен изцяло от футболисти, които сме заедно от дълги години - в юношеския, в младежкия национален отбор. Мисля, че силата на този тим е колективът. Когато има силен колектив, в единия мач ще изпъкне един, в друг - друг.

Хърватските медии са шокирани от 10-те заповеди на Любо Пенев. Четохте ли за това и наистина ли има такива правила?

- Ние сме запознати с тези правила от много отдавна, така че не е нужно да ги четем чак след три години. Любо Пенев е начело на отбора от три години и ние ги знаем от първия ден.

Значи са истина?

- Това е въпрос от кухнята на отбора, който не искам да изнасям.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички