Иван Вуцов: Попето да се усмири, така само вреди на отбора


Иван Вуцов: Попето да се усмири, така само вреди на отбора

1941 0

Ивелин Попов, който бе капитан на националния при бившия селекционер Любослав Пенев, е разделил отбора на групички още преди съставът да се е събрал дори веднъж, твърди "България Днес".

Някои от играчите не искат той да бъде част от отбора, въпреки че никой не смее да му скочи открито. С Попето бяха свързани големите скандали в тима по времето на Пенев.

"Ивелин Попов да се смири." Това е съветът на Иван Вуцов за най-горещия въпрос преди дебюта на Ивайло Петев като национален селекционер: Да вземе ли Попето в отбора или не?

Футболистът на Кубан вбеси България по няколко причини. Първо изпусна дузпа срещу Малта. Той изпълни безотговорно наказателния удар. Прати топката в Космоса, лиши отбора от победа, а след това падна и главата на треньора.После даде шокиращо интервю, в което разказа, че е успял да превъзмогне резила с малтийците, след като погълнал пет аулина и отворил бутилка уиски. Заговори се, че Попов карал служител в националния да прави лицеви опори за кеф на капитана и групичка съотборници.

Бившият шеф на БФС Иван Вуцов, който е видял всичко във футбола, не толерира примадоните в спорта.

"Попов трябва да коригира поведението си и да осъзнае, че е част от цялото. Няма значение, че е капитан. Това не му дава някакви изключителни права - заяви Вуцов. - Лентата дори повече го задължава да е обединител, а не да прави групички. Наблюдавам го и знам, че той има още много какво да даде на националния отбор. Но с това поведение може само да навреди."

Когато самият Вуцов е бил национален селекционер през 80-те години, такова поведение от играч е било напълно немислимо.

"По мое време футболист с такова поведение щеше да бъде изгонен. После много трудно би намерил отново място в състава - категоричен е Вуцата. - Но в момента нямаме силно поколение. Ако Попов бъде отстранен, ще се чудим кой да го замени. Преценката дали този играч да бъде викан е на треньора. Той си носи отговорността", каза Вуцов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички