Иван Иванов: Сменят ли Петев, доказват, че футболът ни се води от интереси


Иван Иванов: Сменят ли Петев, доказват, че футболът ни се води от интереси
Снимка: БГНЕС

1090 0

Защитникът на Базел Иван Иванов, който в момента не е национал, тъй като дълго време лекуваше контузия, е категоричен, че българският футбол няма стратегия и е воден от интереси.

Иванов сподели, че не може да коментира мачовете с Норвегия и Италия, защото не е бил в отбора, но и той е разочарован от двете загуби.

"Неприятно е, връщаме се отново на нулата. Понеже в близките 1-2 години не съм стъпвал в съблекалнята на националния, не знам как стоят нещата там. Затова не е редно да навлизам повече навътре. Може би съм афектиран от двата мача и не искам да кажа някоя глупост", сподели Иванов пред "Тема Спорт".

"Разговарял съм с Петев няколко пъти. Имахме и две срещи. Държах връзка и с медицинския екип. Смятам, че имахме много добра комуникация и той бе запознат с моето състояние. Аз също съм наясно с неговата философия за футбола и мога да кажа, че е качествен треньор. Ако тръгнат сега пак да се правят промени, определено ще е грешка. Това само показва, че в българския футбол няма стратегия, а доста интереси, а това се отразява на националния. Петев трябва да остане, защото не е главният виновник за тези резултати", категоричен е защитникът.

Иванов се върна и към световната квалификация с Армения в Ереван през 2013 г., загубена с 1:2.

"Същата ситуация като настоящата - решаващ мач и... Нещата са много сериозни. Проблемите в българския футбол са големи и не мисля, че могат да се оправят, освен ако не се изгради ясна стратегия за развитие. Трябва да се извлекат поуки и оттук нататък да се търси правилен подход към нещата. Най-важно е да се спрат интересите както в българското първенство, така и в националния отбор".

"Българинът е свикнал според ситуацията или мача да си намира някой виновник. Един път ще е защитник, друг път - вратар, трети път - не знам си кой. Като цяло нямаме стратегия, никакъв план за развитието на футбола ни. Базите ни са безобразни. не знам по каква причина държавата не помага, докато другите страни вървят напред. Ние все едно сме дръпнали не една, а две ръчни и нарочно не искаме да се развиваме. Надявам се да дойдат добри времена за футбола ни, защото виждам моят отбор Базел какъв възход бележи и от какви хора е управляван. Като направя сравнение между Швейцария и България, направо ми се плаче", завърши Иван Иванов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички